Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Az arcszőrzeten is múlik az összkép

Manapság olyan szinten égette magát bele a férfidivatba a borosta és a szakáll, hogy valószínű jó sokáig nem is kopik ki onnan. Ennek egyébként a hölgyek többsége is örül, hiszen a dús arcszőrzet férfiasságot és erőt sugall. Kinek ne tetszene hát egy ápolt borosta?

Nem csak sármos megjelenést biztosít viselőjének, de összekapcsolhatjuk a megbízhatóság és férfiasság jelzőket is a dús arcszőrzettel. A szakáll tehát a fent említett jó tulajdonságokat erősíti, és nem utolsó sorban arra is tökéletes eszköz, hogy elrejtse az arcon található kisebb-nagyobb hibákat. Persze mindezt csak akkor, ha az arcszőrzet ténylegesen jól áll a viselőjének, és rendesen karbantartják, hiszen ellenkező esetben pontosan ellentétes megítélést válthat ki. Másrészt mindehhez az is kell, hogy az arcszőrzet egyenletesen fedje be az arcot.

borosta

De mit tehetünk akkor, ha a szőrzet hiányos? Hiszen ilyen esetekben sajnos egyáltalán nem nyújt férfias látszatot, és ahelyett, hogy befedné arcunkat, inkább maga a borosta jelenti a problémás részletet. Amennyiben helyenként gyérebb, mint a többi részen, vagy akár egész foltok hiányoznak belőle, akkor egyáltalán nem mutat jól, és nem ajánlatos meghagyni vagy növeszteni. A férfias megjelenés helyett inkább kisfiús, éretlen benyomást kelthetünk.

Sokan ezért inkább a sima, mindig frissen borotvált arcot választják, holott egyáltalán nem ezt éreznék magukénak. Amennyiben a saját adottságok gátat szabnak a borostás arc lehetőségének, nem kell beletörődnünk ebbe. Hiszen létezik egy olyan megoldás, mely véglegesen oldja meg ezt a problémát. A szakállbeültetés ugyanis elfeledtetheti a foltokban hiányos arcszőrzetet.

Az eljárás a hajbeültetés alapelvére épül, ugyanazt a sémát követve. A donorterületről – ami általában itt is a tarkótáji, hajjal zsúfolt részt jelenti – kinyert szálakat pontos és precíz munkával ültetik be a szőrhiányos részekbe. Közben gondos figyelmet fordítanak arra is, hogy a szőrszálak növekedésével megegyezzen az új szálak iránya, így a végeredmény teljesen természetes hatást ad majd. Pontosan emiatt attól sem kell tartanunk, hogy bárki kiszúrja majd a gyógyulás után, hogy borostánk nem a saját adottságok miatt ilyen egyenletes és sűrű.

Ezt követően pedig már bármilyen stílust választhatunk, ha arcszőrzetünkről van szó. Hódíthatunk dús borostával, vagy akár szakállat is növeszthetünk, a végeredmény mindenképpen olyan férfias lesz, amit eddig elképzelni sem tudtunk. Kinyílik előttünk a lehetőségek tárháza, és ötleteinknek csak mi szabhatunk gátat, érezve közben a hölgyek elismerő tekintetét arcunkon.

További információk a szakállbeültetésről

Szakállbeültetés a hajbeültetés elve alapján