Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Rengeteg különböző ok állhat a háttérben

Amikor hajhullásról beszélünk, nem szabad egyből megijedni, hiszen a hajzat természetes növekedési folyamataiba bizony beletartozik ez is. Persze csak addig normális, míg nem ér el, és lép túl egy határt. Ennek mértéke akkor jó, ha nem haladja meg a napi 50-80 hajszálat.

Azt persze nem kell hajszálanként kiszámolnunk, mennyit is veszítettünk el például egy hajmosás vagy fésülködés alkalmával. Ha valami nincs rendben, úgyis hamar észrevesszük. Elegendő, ha csak odafigyelünk, és akkor szólal meg a vészcsengő, ha a szokásosnál jóval nagyobb mértékben kezd el hullani a hajunk, esetleg nem indul meg az újabb hajszálak növekedése.

hajhullás okai

A kiváltó okokat tekintve beszélhetünk a hajhullás egyik leggyengébb változatáról, amikor az évszakhoz kötött. Ez majdnem még természetesnek mondható. Amennyiben ilyet tapasztalunk, egyszerűen fektessünk nagyobb hangsúly hajzatunk ápolásába, és védjük meg az olyan háttérben lapulható tényezőktől, mint a hideg, az erős szél vagy a napfény.

Átmeneti hajhullást okozhatnak hormonális változások, melyek főként a hölgyeket érintik. Itt fontos megemlíteni a fogamzásgátló szedését, illetve a terhességet és a szülés utáni időszakot. Ilyen esetekben a hajzat állapota általában magától helyre áll.

Ugyancsak okozhat kopaszodást, ha túl sok stressz van életünkben, és sajnos a pszichés vagy lelki gondok is eredményezhetnek ilyen nem várt folyamatokat. Gyakran áll a hajhullás hátterében más betegség, melyet mindenképpen ki kell vizsgáltatnunk, illetve az arra szedett gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet változás hajzatunk tekintetében.

Nem hagyható ki a sorból a nem megfelelő étrend sem. A vitaminokban szegény életmódnak igencsak nagy köze lehet a hajhulláshoz, és itt nagyon fontos kitérni a különböző divat-diéták negatív hatásaira is, melyeket ma már nem csak a hölgyek alkalmaznak előszeretettel. Szintén rossz hatással lehetnek hajzatunkra – ahogy egész szervezetünkre – az olyan káros szenvedélyek, mint a dohányzás vagy a túlzott alkoholfogyasztás. A sor sajnos nem ér véget, hiszen még ott vannak a különböző hajformázó szerek és eszközök, melyek nem éppen kíméletesek hajszálainkkal.

De mindezek általában könnyebben orvosolható gondokat eredményeznek, hiszen ha lecseréljük, megszüntetjük, abbahagyjuk vagy éppen váltunk a kiváltó okok bármelyikét nézve, akkor frizuránk állapotában is pozitív változásokat észlelhetünk. Ez persze nem mindig elég, hiszen a leggyakrabban előforduló ok maga a genetika, melyre csak a hajbeültetés nyújt biztos segítséget.

 

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés Safe System-FUE eljárással