Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Nem csak kiábrándító, de káros is

Rengeteg olyan probléma fenyegetheti fejbőrünket, és ezzel együtt hajzatunkat is, melyekre sok esetben csak legyintünk. Azonban, ha csak várjuk, hogy magától elmúljanak a tünetek, sajnos nagyobb károkat is eredményezhetünk. Így van ez a fejbőr hámlásával is.

Bár esztétikailag nagyon zavaró és kellemetlen, mégis sokan nem veszik komolyan ezt a jelenséget. Pedig jobban tennék, ha egyből foglalkoznának a probléma megoldásával. A fejbőrhámlás teljesen ugyanolyan panaszokkal jár, mint a szárazkorpa, így elég nehéz a kettőt megkülönböztetni. Előbbi azonban sokkal gyakoribb, és nagyobb, szabad szemmel is jól látható darabok leválásáról van szó.

fejbőrhámlás

Ilyen esetekben sajnos a fejbőrünk folyamatos gyulladás alatt áll. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy kezelni kezdjük a problémát. A gyulladt bőr hatására a fejbőr elszarusodási folyamata teljesen felgyorsul. Ez eredményezi tulajdonképpen a hámlást. Többféle kiváltó tényező is szóba jöhet, ha az okokat keressük. Hölgyek tekintetében az egyik leggyakoribb előidéző a hajfestés, melyhez hidrogént használnak, illetve a dauerolás is okozhat fejbőrhámlást.

Ezen kívül nagyon gyakran a napozás, illetve az ehhez társuló figyelmetlenség eredményez ilyen típusú gondot. Amennyiben leég a fejbőr, szinte elkerülhetetlen a hámlás. Persze ez hamar elmúlik, de akkor sem szerencsés ilyennek kitenni fejbőrünket. Óvjuk inkább krémekkel és nyári sapkával a káros napsugaraktól!

Megemlíthető még a kiváltó okok között a száraz fejbőr, mellyel szintén hamar foglalkoznunk kell. Illetve utalhat ez az állapot vitaminhiányra is. Akármi is okozza a fejbőrhámlást, azonnal próbáljuk meg kideríteni, mi lehet az. Amennyiben nem kezeljük a problémát, a fejbőr folyamatos gyulladt állapota sokkal nagyobb károkat fog előidézni. Többek között egész hajzatunk állapota romlani fog, és idővel sajnos a hajhullás is elkerülhetetlen lesz.

Természetesen az ilyen okokból történő hajvesztés megállítható, és legtöbbször visszafordítható. Azonban, ha túl sokáig várunk a helyzet kezelésével, akkor előfordulhat, hogy a fejbőr olyan szinten károsodik – ezen belül a hajhagymák is -, hogy maradandó nyomai lesznek. A saját zsír terápia segíthet abban, hogy az alvó hajhagymákat újraélessze, ezzel együtt megindítsa az új hajszálak növekedését. Rosszabb esetben pedig a férfias típusú kopaszodás ellenszerét, a hajbeültetést is segítségül hívhatjuk.

 

További információk a saját zsír terápiáról

Saját zsír terápia önálló és kiegészítő kezelésként is