Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Nem az életkorunknak van döntő szerepe

Amikor hajhullásról és kopaszodásról beszélünk, általában a többség arra gondol, hogy ez idősödéssel együtt járó probléma csak. Sajnos egyáltalán nem ez e helyzet. Persze a haj gyérülése lehet az öregedés természetes velejárója is, de rengeteg embernél már nagyon fiatal korban tapasztalható a hajzat fokozatos elvesztése.

Ez amiatt lehetséges, mert a férfias jellegű kopaszodás egyáltalán nincs kőbe vésett korhoz kötve. Ráadásul rengeteg külső, káros tényező is befolyásolja a hajunk állapotát, melyek fel is gyorsíthatják a genetikának köszönhető folyamatokat. Ezen felül természetesen a hajhullásnak rengeteg más oka is lehet, de azok megoldása és kezelése általában lehetséges.

kopaszodás

Éppen ezért nagyon fontos, hogy amennyiben több hajszál marad a fésűben, mint kellene, vagy egyre inkább teret nyer homlokunk, minél előbb keressük meg a baj okozóját. Ehhez természetesen szakember segítségét kell kérnünk. Sajnos a baj nem jár egyedül, így előfordulhat, hogy a kopaszodást több okozó együttes ereje váltja ki. Ahogy előző cikkünkben is említettük: lelki, pszichés gondok, a túl sok stressz, de akár egyéb betegségek, illetve az azokra szedett gyógyszerek is eredményezhetnek már önmagukban hajhullást.

Ahogy azt korábban megtudhattuk, ilyen esetekben gyakran csak átmeneti hajhullásról beszélünk, amit a kiváltó okok megszüntetésével orvosolni tudunk. Amennyiben viszont a genetika is ludas a dologban, akkor még gyorsabb lesz a nem várt folyamat, és ez már visszafordíthatatlan állapotokat eredményez.

Ebben az esetben egyetlen biztos megoldás létezik, méghozzá a hajbeültetés. A kopasz foltok ugyanis csak ezen eljárás segítségével tüntethetők el véglegesen. A precízen kifejlesztett technológiának köszönhetően frizuránk újra a régi lehet, és elfelejthetjük az összes kellemetlenséget, mely hajszálaink folyamatos elvesztésével járt.

Ez különösen nagy segítséget jelent azok számára, akiknél valóban már jóval hamarabb, igen fiatal korban jelentkeznek a férfias jellegű kopaszodás első jelei. Ilyenkor nem csak a külső szempontjából jelentős a segítség, hanem az önbizalom terén is hatalmas változásokat észlelhetünk.

 

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés Safe System-FUE módszerrel