Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Mik a legrettegettebb részletek?

Ha valakinél elindul a kopaszodás, az mindig egy nem várt, negatív folyamat. Ha ez ráadásul elég korán megtörténik, akkor nem csoda, hogy rengeteg kényes kérdés megfordul a fejünkben. Mivel hajzatunk a kinézet és megjelenés egyik legfontosabb és legszembetűnőbb része, így nyilvánvaló, hogy a külsőségekre irányul a legtöbb félelem. Ezek azonban sokkal nagyobb összeköttetésben állnak a változás lelki részével, mint gondolnánk.

„Hogy fogok kinézni? Szeretni fog így is?/Hogyan találok párt magamnak kopasz fejjel? Lenyírjam az egészet inkább? Sokkal öregebbnek tűnök majd?” – Ilyen, és ehhez hasonló kérdések ezrei vetik fel magukat fejünkben minden áldott reggel, miután észleljük az egyre inkább teret nyerő kopasz foltok lassú, mégis domináns eluralkodását fejtetőnkön. És higgyük el, ez normális.

kopaszodás

A kopaszodók tábora eleve két csoportra osztható abból a szempontból, hogy vannak, akik elfogadják és vannak, akik erre nem képesek. Az elsők közé általában azon szerencsések sorolhatók, akiknek a kopaszság jól áll. Sajnos ez a ritkább eset. Nem mindenkinél jelent ugyanis szexi és férfias hatást a tar fejtető. Mivel a legtöbb esetben nehéz azonosulni a kopaszodás okozta kinézettel, ezért ilyenkor valóban nagy és életünk több részletére is kiterjedő problémáról beszélünk.

A kinézetünk folyamatos átalakulása – melyet mi egyáltalán nem akartunk és nincs szinte semmi befolyásuk rá – komoly csorbákat ejthet önbizalmunkon. Ez természetesen kihat a társas kapcsolatokra, és súlyos lelki válsághoz is vezethet. A fent felsorolt kérdések pedig ott ülnek majd a nyakunkon napról napra. De mit tehetünk ilyenkor?

Amennyiben valódi problémaként éljük meg a hajhullás maradandó kárainak látványát, kézbe kell vennünk az irányítást. Ha időben lépünk, még lehetséges a kopaszodás lelassítása – például a saját zsír terápia segítségével -, mely időt nyerhet számunkra. Azonban, ha már zavaró nyomokat hagyott rajtunk a változás, úgy a hajbeültetés adhatja meg a tökéletes megoldást. Ez az eljárás ugyanis véglegesen szünteti meg a kopasz foltokat, hogy aztán lélekben és kinézetben is visszatérhessünk régi önmagunkhoz, félelmektől mentes életünkhöz – legalábbis ami a kopaszodást illeti.

 

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés és saját zsír terápia a kopasz foltok ellen