Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Fokozatok a kopaszodásban

Több, különböző skála létezik arra, hogy a kopaszodás mértéke, illetve térnyerésének gyorsasága besorolható legyen, típusok szerint. A Norwood skála az egyik legelterjedtebb, mely kifejezetten a férfias típusú hajritkulás szintjeit határozza meg. A skála segítségével láthatjuk, hogy a kopaszodás épp melyik szinten tart, és ezáltal azt is megtudhatjuk, hogy mit tehetünk ellene.

Az első és második szinten főként a hajvonal elülső részén észlelhető szembetűnő változás. Ez sokakat még nem is annyira zavar, pedig ebben a fázisban még több lehetőségünk is van arra, hogy feltartsuk ezt a kellemetlen folyamatot. A saját zsír terápia például ilyenkor még nagyon sokat tehet a kopaszodás lelassításáért, és az alvó fázisban lévő hajhagymák felélesztéséért.

Norwoodnorwood skála

Míg a második lépcsőfokot tekintve is érdemes elgondolkodni a hajbeültetésen, hogy az úgynevezett „Mikiegér-effektust” eltüntessük segítségével, addig a következő, harmadik szakaszban már mindenképpen ajánlott az eljárás. Ezen a szinten belül is eltérő kategóriákat különböztetünk meg az alapján, hogy milyen mintában nyernek egyre inkább teret a kopasz részek. A homlokvonal már akár a fejközépig is emelkedhet, és a fejbúbon is kialakulhat hajatlan folt.

Általában az utóbbi szakaszban kezdenek el foglalkozni jobban a problémával, ugyanis ilyenkor már nagyon látványos a változás. És ez a változás bizony a legtöbbeket igencsak rosszul érinti. Érdemes tehát a hajbeültetéshez fordulni, hiszen ekkor még akár egy nap – ezzel együtt kevesebb hajszál – is elegendő lehet arra, hogy a beavatkozás sikeres legyen.

A következő, negyedik és ötödik szint közötti kopaszodás esetében a hajbeültetés még mindig megoldást tud nyújtani a problémára. Ekkor azonban már kétnapos beavatkozás szükséges minimum, és az is elképzelhető, hogy a későbbiek folyamán újabb sűrítésre kell majd jelentkeznünk. Természetesen az előző időszakok tekintetében is, de ilyenkor főként ajánlott a hajbeültetés kiegészítése a már fent említett saját zsír terápiával. Ez ugyanis gyorsabb gyógyulást és tökéletesebb végeredményt biztosít.

A Norwood skála utolsó fázisait tekintve már nagyon előrehaladott, drasztikus kopaszodásról beszélhetünk. Ezekben az esetekben sajnos már a hajbeültetés sem jöhet szóba, hiszen túl kicsi mennyiségű és nem megfelelő minőségű hajszál állna rendelkezésre a donorterületeken. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne várjuk meg, míg erre a szintre jutunk. Amennyiben zavar bennünket a kopaszodás egyre látható térnyerése, és nem tudunk együtt élni vele, akkor minél előbb forduljunk segítséghez. A hajbeültetés nem csak frizuránkat menti meg, hanem mindezt véglegesen teszi.

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés Safe System FUE módszerrel és saját zsír terápiával