Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Kevesen tudnak az összefüggésről

A mozgás elengedhetetlen az egészséges életmódhoz. Akár csak egy kellemes sétáról beszélünk, akár aktívabb sportokról, mindenképpen jót tesz, ha valamilyen mozgásformát becsempészünk életünkbe. Azt azonban kevesen tudják, hogy az aktív sportolás milyen következményeket hozhat magával.

sport

Az élsportolók élete, mint tudjuk, teljes mértékben eltér a hétköznapitól. A mindennapos terhelések, az edzések végtelen száma, gyakorisága és erőssége bizony nem könnyű életforma. Aki ezt az utat választja, annak számolnia kell néhány kellemetlenséggel is. Többek között a hajzat állapotára is kihatással lehet, ha valaki számára a sport jelenti a karriert, vagy talán az egész életet.

Akik olimpiákra, világbajnokságokra és egyéb nagy sporteseményekre készülnek fel nap, mint nap, azok körében a fizikai megterhelés teljesen más mértékeket ölt. Megfigyelhető, hogy az aktív sportot űzők körében nagyon gyakori a hajzat gyérülése. Ez nem véletlen, hiszen néhány fizikai tevékenység olyan hormonális változásokat idézhet elő a szervezetben, melyek elősegítik az androgén kopaszodás gyorsulását. És nem csak férfiak, hanem nők esetében is feltűnik a probléma.

A tesztoszteron hormon igencsak fontos szerepet kap a koncentrációban, valamint az energia-háztartás működésében. Emellett fontos funkciót lát el az izomzat felépítésében is. Ez természetesen egy sportoló számára létkérdés. Azonban ugyanez a hormon tehető felelőssé a hajhagymák működésének romlásáért. Éppen ezért, ha valaki fogékony az öröklött típusú hajhullásra, annak a sportolás sajnos még inkább felgyorsítja ezt a kellemetlen folyamatot. Legtöbb esetben ez azokat érinti, akik a rövid ám nagyon intenzív, illetve pörgősebb sportágak valamelyikét űzik. Ilyen például a rövidtávfutás, a távolugrás vagy a súlyemelés. De természetesen más élsportoknál is jelentkezhet a tesztoszteron által beindított kellemetlenség.

Az így bekövetkezett, akár már nagyon korán jelentkező hajhullás sajnos egy nem visszafordítható folyamat. Azonban nem szabad elkeseredni, hiszen megoldás van a problémára. A kopaszodást lehet késleltetni olyan hajhagymákat aktiváló kezeléssel, mint a saját zsír terápia. Emellett a már teret nyerő, kopasz részek eltüntetésére is létezik segítség. A hajbeültetés – kihasználva a donorterületeket, melyeken a tesztoszteron nem tudja érvényesíteni kellemetlen hatásait – tökéletes orvoslása a genetikai hajhullás maradandó nyomainak.

 

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés és saját zsír terápia innovatív módszerrel