Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

A hajhullás lehet egy tünet is

Amikor allergiáról beszélünk – főleg így tavasszal -, mindenkinek a tüsszögős, orrfolyós és szemviszketős kellemetlenségek jutnak eszébe. Azonban az allergiának számtalan változata van, melyek közt az egyik leggyakoribb az ételallergia.

Ez a kellemetlen, sajnos nagyon sokak által ismert probléma a bélflóra nem megfelelő működése miatt jön létre. Ráadásul többször párosulhat vele egyéb allergia, például szénanátha, vagy asztma, melyek még inkább erősítik a kellemetlen tüneteket. Mivel az allergia következtében az immunrendszer működésében zavar lép fel, ezért ezek a tünetek egyre rosszabbak lehetnek.

ételallergia

Az ételallergia esetében valamely összetevő indítja be a szervezetben a nem várt reakciókat. Ennek hatására általában először bőrproblémák jelentkeznek. Ezek az első jelek, melyeket azonnal komolyan kell vennünk. Az egyik leggyakoribb ételallergia a gluténra való érzékenység, mely igen gyakran tünetként hajhullást is eredményezhet. Amennyiben gluténérzékenység lép fel, teljes mértékben ki kell zárnunk azt az étrendünkből.

Bármilyen ételallergiáról is van szó, mindenképpen a célzott diéta jelenti a megfelelő megoldást. Természetesen ehhez elengedhetetlen, hogy felkeressünk egy megfelelő szakembert, aki ha kell, gyógyszerekkel egészíti ki diétánkat. Ha betartjuk az előírásokat, akkor a bélflóránk működése is helyreáll, és mi is újra jobban leszünk. Emellett eltűnnek a kellemetlen tünetek is, mint például a fent említett hajhullás.

hajhullás

Az ilyen típusú hajritkulást átmeneti hajhullásnak is nevezzük, hiszen a probléma orvoslásával ez is megszűnik. A hajzat regenerációja azonban csak nagyon lassan indul be, és akár több, mint fél évig is eltarthat, mire újra jó állapotba kerül frizuránk. Ilyenkor érdemes bevetni olyan célzott kezeléseket, mint amilyen például a saját zsír terápia, melyet a hajbeültetés kiegészítő kezeléseként is rendkívül jó eredménnyel alkalmaznak. A kezelés segít a hajhagymák megfelelő működésének helyreállításában, így hamarabb túleshetünk ezen az időszakon, és elfelejthetjük, milyen frusztráló nyomokat ejtett rajtunk az allergia.

 

További információk a hajbeültetésről és a saját zsír terápiáról

Hajbeültetés kiegészítése saját zsír terápiával

1 Comment

  • Dézsy Zoltán
    Posted 2018-05-03 17:25 0Likes

    Érdekel

Comments are closed.