Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Saját zsír terápia

drpatakiA hajbeültetés eredményessége rengeteg tényező összességén alapszik. Ahhoz, hogy minden a legjobb mederben folyjon, nagyon fontos a beavatkozás pontos megtervezése, és bizony elengedhetetlen az is, hogy a regenerációs folyamatokat segítsük, amennyire csak lehet.

Ez utóbbinak nyújt hatalmas mankót a teljesen új, áttörésnek számító eljárás, a saját zsír terápia. Sokak számára idegen lehet ez a kifejezés, így most megnézzük egy kicsit közelebbről, mit is jelent pontosan ez a kezelés, és mi a menete.

Mivel a legnagyobb koncentrációban a zsírszövetekben találhatjuk meg az őssejteket, így ezért a terápia során saját zsír átültetésére kerül sor. Mivel a felnőtt típusú őssejtek még képesek az osztódásra és a differenciálódásra, így hatalmas szerepet játszanak testünk regenerációjában. Pontosan ezért óriási segítséget jelent a hajbeültetés utáni regenerálódásban is, ha valaki ezt a kiegészítő kezelést választja.

Az eljárás során első körben egy zsírleszíváson esik át a páciens, melyet általában a has tájékán végeznek el. Ez a folyamat nem jár sem fájdalommal, sem kellemetlenséggel, és nincs szükség nagy mennyiségre, így hamar túl is lehetünk rajta. A leszívott zsír ezután speciális tisztításon és koncentráláson megy keresztül, majd utána injektálják a fejbőrbe.

Ekkor fejtik ki igencsak kedvező hatásukat a zsírból származó őssejtek, melyek képesek aktiválni a még meglévő, de alvó fázisú hajhagymákat – tehát ez a kezelés akár külön is alkalmazható hajhullás ellen -, stimulálva ezzel az új hajszálak növekedését. Ezenfelül, a hajbeültetés kiegészítéseként javítják az átültetett hajhagymák állapotát, és hozzájárulnak a gyorsabb hajnövekedéshez. Segítik a hajhagymák megtapadását, és növelik a hajszálak túlélési esélyét. Végül, de nem utolsó sorban csökkentik a hajbeültetés utáni hegesedés kialakulásának lehetőségét. A saját zsír terápiának köszönhetően tehát sokkal gyorsabb és kellemetlenségektől mentesebb lesz a gyógyulás, és a tökéletes eredmény is garantáltabb.

A Premium Hair Klinika vezető főorvosa, dr. Pataki Gergely külföldön és itthon is rengeteg tapasztalatot szerzett már a saját zsír kezelés alkalmazásában, így ennek köszönhetően nyugodtan kijelenthető, hogy élen jár a terápia továbbfejlesztésében és lehetőségeinek kamatoztatásában – Magyarországon elsőként.

További információk

Saját zsír terápia

További információk

Saját zsír terápia