Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Milyen szokásokkal kell felhagynunk a siker érdekében?

Minden műtéti eljárás tekintetében vannak olyan kérdőjelek, melyeket muszáj tisztáznunk még a beavatkozás előtt. A legtöbben természetesen arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit várhatunk el, mennyire lesz sikeres a kezelés, milyen eredményre számíthatunk. Így van ez a hajbeültetés tekintetében is, melytől nagyon sokan várják frizurájuk megmentését.

Az öröklött jellegű kopaszodás hagyta nyomokat egyedül a hajbeültetés képes orvosolni. Azonban ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt érhessük el, nem elég pusztán a szakavatott kezekben és a kiforrott technológiájú eljárásban bíznunk. Bizony nekünk is tennünk kell érte. Sok esetben ez áldozatokkal jár, de hát ismerjük a mondást: „valamit valamiért!”

A káros szenvedélyekről való lemondás kétségkívül nehéz lépés, de hatalmas segítséget jelent ebben az esetben is. Hajbeültetés után legkevesebb 5-6 napig ne fogyasszunk alkoholt, mert az sajnos negatívan befolyásolja a fejbőr vérellátását. Ha ezt a szabályt megszegjük, akkor azzal hátráltatjuk és lassítjuk a gyógyulás folyamatát. Egyébként nem árt, ha kerüljük az alkoholt a beavatkozás előtt is, és a későbbiekben is csak mértékkel nyúlunk a pohár után. Nem csak hajzatunk, hanem egész szervezetünk is hálás lesz ezért.

káros szenvedélyek

Meg kell említeni a dohányzást, mely szintén erőteljes kihatással lehet a hajbeültetés eredményességére. Ez ugyancsak gátolja a helyes véráramlást, ami elengedhetetlen lenne az új hajszálak növekedéséhez. Amennyiben nem tudjuk letenni a cigarettát véglegesen, akkor is próbáljuk meg legalább egy hónapig kiiktatni, vagy amennyire csak lehet, lecsökkenteni a napi mennyiséget.

Szót kell ejtenünk természetesen pozitív szokásokról is, melyekről szintén le kell mondanunk egy időre. A sportolás az első időszakban mindenképpen kerülendő, legalább 3 hétig. Attól függően, hogy mennyire megterhelő és milyen típusú mozgásformáról van szó – például vízben végezzük, vagy nagyfokú izzadással jár -, még tovább is érdemes várni vele. Továbbá az olyan kikapcsolódásoknak is búcsút kell mondanunk egy időre, mint a napozás, amit most, hogy lassan beköszönt a nyárias idő, jó, ha szem előtt tartunk.

Továbbá természetesen törekednünk kell arra, hogy minél többet pihenjünk és kerüljük a stresszt, amennyire csak lehet. A hajbeültetés végleges eredménye így sokkal pozitívabb lesz, ami csupa jó változást hozhat életünkbe. Következő cikkünkből az is kiderül, milyen ételek és italok fogyasztása, illetve mellőzése adhat még több segítséget hajzatunk regenerálódásához.

 

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés Safe System-FUE módszerrel