Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Sokan nem értik, miért ekkora gond a kopaszodás

A kopaszodás rengeteg – főként – férfi életét keserít meg, sok esetben már nagyon korán. Vannak, akik ezt könnyebben elfogadják, de a legtöbben iszonyú nagy kellemetlenségként élik meg, és mindenképp tenni akarnak ellene. Vajon csak hiúságból teszik?

Akik már egészen fiatalon kezdenek el kopaszodni, azok számára nagyon frusztráló lehet ez a jelenség. Főleg akkor, ha addig a hajzatuknak nagy szerepet tulajdonítottak kinézetükben. De igazából mindenki nem várt folyamatként tekint erre, csak van, aki jobban kezeli a problémát.

Általában azok számára nem okoz túl nagy gondot, akik úgy érzik, könnyen le tudnak mondani a hajzatukról, és a kopaszság is jól áll nekik, tudnak azonosulni vele. Azonban nagyon kevesen vannak, akik ilyen szerencsések. Legtöbben inkább katasztrofális változásként élik meg hajzatuk folyamatos vesztését.

Teljesen érthető, hiszen nem mindenkinek áll jól a kopaszság. És ez bizony nem csak hiúság kérdése. A hajzatot érintő, negatív változások rányomhatják bélyegüket az egész életünkre. A reggelek egyre rosszabbak lesznek, mikor a tükörbe nézve már megint gyérebb frizurával találkozunk. Az önbizalmat ez hihetetlen mértékben megtörheti. Ez pedig még komolyabb károkat okozhat az életünkben.

 kopaszodás

Amennyiben párkapcsolatban élünk, úgy ezen a téren is okozhat gondokat, hogy nem vagyunk elégedettek kinézetünkkel. Amennyiben a társ nem támogató, hanem esetleg tőle is negatív kritikákat hallunk, szintén letörheti az embert. Ha viszont még nem találtuk meg az igazit, akkor pedig sokkal nehezebb dolgunk lesz. Nem azért, mert kopaszodóként kevesebben állnának szóba velünk, hanem mert mi nem leszünk annyira kezdeményezőek, hiszen a csorba önbizalom egyenes arányban csökken a frusztráció növekedésével.

De mit tehetünk ilyenkor? A hajhullásnak rengeteg fajtája létezik, ezért elsősorban be kell azonosítani, nálunk melyik ütötte fel a fejét. Amennyiben átmenti hajhullásról van szó, könnyebb a dolgunk, hiszen a kiváltó okok megszüntetése mellett hajzatunk is visszaállhat eredeti formájába. De férfiak esetében legtöbbször öröklött típusú kopaszodásról beszélünk, melynél a kiváltó ok megszüntetése lehetetlen.

Ilyenkor az egyetlen biztos és végleges megoldás a hajbeültetés. A kiforrott technológiának köszönhetően elfelejthetjük a kopaszodással járó kellemetlenségeket. Nagyon sokan viszont nem értik, mi ez a felhajtás, és minek a hajbeültetés. Természetesen legtöbbször ez a kopaszodó környezetében azokra az emberekre jellemző, akiknek egyáltalán nincs semmi gondjuk a frizurájukat illetően. Így könnyű beszélni. Ne hallgassunk rájuk, hanem támaszkodjunk megérzésünkre és arra, hogy mit szeretnénk elérni. Amennyiben el szeretnénk felejteni a kopaszodó foltokat, hozzuk meg hamar a döntést, és kérjük a hajbeültetés nyújtotta, biztos segítséget.

 

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés Safe System-FUE módszerrel