Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Az egyik leggyakoribb kérdésre keressük a választ!

Természetes, hogy minden műtéti beavatkozás előtt, melyben tűk és fájdalomcsillapítók szerepelnek, félnek az emberek. Így van ez a hajbeültetés kapcsán is. Ráadásul még mindig nagyon kevesen ismerik az eljárás menetét, így még inkább félnek meghozni a döntést.

félelem a hajbeültetéstől

De vajon milyen fájdalmakkal jár a hajbeültetés? Kell-e rettegnünk attól, hogy nehezen fogjuk viselni? Milyen kellemetlenségekre kell számítanunk közben és utána? Ezek a kérdések teljesen természetes módon ott motoszkálnak mindenki fejében, aki épp a hajbeültetés előtt áll, vagy csak incselkedik a gondolattal, hogy az eljárást hívja segítségül kopaszodására.

A beavatkozás tekintetében tudnunk kell, hogy egy rendkívül kiforrott technológiáról beszélünk, mely mind a hozzá szükséges eszközök, mind a környezet, mind pedig a szekértelem tekintetében teljes maximalizmust kíván meg. Ezzel már rengeteg kétséget kizárhatunk, de foglalkozzunk akkor tényleg a fájdalmas részekkel…

A hajbeültetés helyi érzéstelenítés mellett zajlik, ami azt jelenti, hogy első – maximum kis kellemetlenségnek mondható – injekciót követően tulajdonképpen nem érez semmit a páciens. Persze azt végig éli, hogy valamit dolgoznak rajta, de ezt mind fájdalommentesen. Ezzel tehát kizárhatjuk, hogy maga a beavatkozás fájdalmas lenne.

Ezen felül gondos figyelem kíséri végig kényelmünket, így az egyetlen kellemetlenség a hajbeültetés során, hogy azt a pár órát bizony egy helyben kell töltenünk. De ez talán a mai rohanó világban nem is olyan nagy baj, akár kihasználhatjuk, és pihenhetünk közben legalább egy kicsit.

Természetesen, mint minden műtét során, itt is számolnunk kell felépülési idővel, melyben azért adódhatnak apró kellemetlenségek. Ilyen lehet például, amikor valakinek felduzzadnak egyes területek az érzéstelenítők hatására, de ez pár nap alatt eltűnik. Illetve a hajbeültetés után főként az óvatosság fontos, hogy vigyázzunk a beültetett területre. Ez azért kíván némi odafigyelést, de kellemetlenségnek talán nem is lehet nevezni. Ugyancsak előfordulhatnak apró pattanások, melyek szintén hamar eltűnnek majd. De fájdalommal nem kell számolnunk a beavatkozást követően sem.

Így hát nyugodtan eloszlathatjuk a kétely fellegeit fejünk fölül, ha azért nem merünk belevágni, mert félünk a fájdalomtól. Az a pár kellemetlenség, ami esetleg kíséri a beavatkozást, bőven megéri. Hiszen az eddigi kopasz foltjaink már a múlté lehetnek, és a végleges megoldásnak köszönhetően többé nem kell elégedetlenül néznünk a tükörbe.

 

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés fájdalommentesen, a Safe System-FUE módszer segítségével