Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

A legfontosabb kérdések hajátültetés előtt

A hajbeültetés ma már egy olyan mértékeket öltő, kiforrott technológia, mely képes visszaadni sokak álmát, és ezzel együtt az elveszettnek hitt hajszálakat is. Viszont még mindig sok kérdés övezi, ennek ellenére egyre jobban kezd elterjedni ez a beavatkozás, ezért összeszedtünk néhány fontos tényezőt, mire is kell odafigyelnünk, mielőtt belevágnánk, és klinikát választanánk.

A legtöbben nyilvánvalóan az interneten kezdenek el keresgélni, és utánanézni annak, milyen lehetőségeik vannak. Sokszor azonban nem egyszerű kihámozni, hogy mely információk a fontosak, és mi alapján tudjuk eldönteni, pontosan mire, és kire van szükségünk ahhoz, hogy a változás útjára léphessünk.

hajbeültetés előtt

1. Milyen szakemberre bízzuk magunkat?

Talán ez az egyik legfontosabb kérdés, hiszen az ő kezébe adjuk majd új kinézetünk sorsát. Elengedhetetlen, hogy ha rábukkanunk egy hirdetésre vagy weboldalra, elsőként azt nézzük meg, ki vezeti az adott klinikát. Mivel a hajátültetés a plasztikai sebészet ágazata alá sorolható, így egyértelmű, hogy a szakorvosnak plasztikai sebésznek kell lennie. Emellett az is nagyon fontos, hogy milyen bemutatkozást találunk róla, hiszen elsőként itt bukik ki, szimpatikus-e vagy sem, és rá mernénk-e bízni magunkat. Utóbbiban az is döntő szerepet játszik, milyen hazai és nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezhet az orvos, illetve az adott klinika, és persze nem utolsó az sem, hogy mennyi információt fedezünk fel magáról a klinikáról és az eljárásról. Mindenképpen nézzünk körbe rendesen, mielőtt tovább lépnénk!

2. Milyen technikát alkalmaz a klinika?

A szakorvos után a leginkább jelentőséggel bíró tényező, hogy milyen technológiával találkozhatunk a weboldalon, és ezt mennyire ismertetik. Nagyon fontos, hogy az adott klinika kövesse az innovációs trendeket, esetleg elsőként ajánljon valamilyen újítást. Eszerint a felkészültebb klinikák már a Safe System-FUE módszert alkalmazzák a hajbeültetésre, szemben a hagyományos FUE-, vagy a még inkább régebbi strip technikával. Előrehaladottabb eljárás még nem létezik, csak a robottal történő beavatkozás, ami viszont még mindig fejlesztés alatt áll, és ugyanannyi személyzetet és hozzáértést igényel, jobb eredményt pedig nem produkál. Tehát elengedhetetlen, hogy utánanézzünk, milyen módszerrel találkozhatunk.

3. A hajbeültetés árak.

Természetes, ha mindezek után azt vesszük gorcső alá, pontosan mennyibe is kerül a hajátültetés. Nem csak számunkra fontos tényező ez, hanem szintén sokat elárulhat. Ha valami túl olcsó, az sajnos joggal gerjeszt bennünk félelmet, hogy vajon azt kapjuk-e majd, amire vágyunk. Inkább válasszunk prémium minőségű szolgáltatást, és döntsünk az alapján, kit látunk a legjobbnak és legmegbízhatóbbnak, illetve milyen eszközöket alkalmaz az adott klinika. Mint tudjuk, a régi mondásnak nagyon is igazat kell adni, miszerint „olcsó húsnak híg a leve”.

4. A konzultáció.

Miután minden, számunkra fontos információról beszereztük a kellő tudást ahhoz, hogy fel is keressük az adott klinikát, a következő fontos lépés maga a konzultáció lesz. Először is nagyon lényeges, hogy már az időpontfoglalás során kérdezzünk rá, a szakorvossal fogunk-e találkozni a konzultáció során, vagy sem. Utóbbi eshetőséget el is kell, hogy engedjük, hiszen csak úgy tudunk helyes és jó döntést hozni, ha személyesen is megismerjük azt, akinek a kezébe adjuk majd hajzatunk jövőjét. Ezen felül természetesen csak a szakorvos képes hiteles, és mindent felölelő válaszokat adni a felmerülő kérdéseinkre. Amennyiben ez a kérdés tisztázódott, valóban jöhet a személyes találkozó, melynek során szintén nem árt, ha megfigyelünk pár dolgot. Fontos, hogy mennyi időt szánnak ránk, mennyire magyarázzák el az adott lépéseket, hogyan és milyen eszközökkel zajlik a felmérés, illetve a műtét megtervezése.

5. Számoljunk a hajbeültetés fázisaival.

Elengedhetetlen, hogy tudatában legyünk, a hajátültetésnek nincs azonnali eredménye. Így már a műtét előtt fontos, hogy tisztázzuk a regeneráció folyamatát és a várható végeredményt. A műtétet követően ugyanis többször gondolhatjuk azt, hogy egyáltalán nem érte meg, hiszen például az első hónapban kihullási fázis következik be, ami teljesen normális. Éppen ezért nem is szabad megijednünk, de ha teljes körűen informál minket az orvosunk, akkor természetesen nem is fogunk megrémülni. A hajzat növekedése aztán fokozatosan indul majd meg. A fontosabb állomások, amikor változásokat észlelhetünk a 3., a 6. és a 9. hónapban lesznek, de a végleges eredményig egy teljes évnek el kell telnie a műtét után. A regenerálódás és fejlődés különböző szakaszairól szintén felvilágosítást kell tehát kapnunk, valamint ezeket a szakaszokat kontroll vizsgálatokkal is alá kell támasztani. Ugyanúgy elengedhetetlen egy páciens szemszögéből az is, hogy bármikor problémája vagy kérdése lenne, nyugodtan és bizalommal forduljon a hajbeültetést végző klinikához.

Meghatározó jelentőséggel bír tehát az összes fent említett tényező abban, hogy milyen klinikát és szakorvost válasszunk magunknak. Amennyiben az összes kérdésünk válaszra talál, és minden kétely elszáll belőlünk, akkor biztosak lehetünk benne: jó helyen járunk!