Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Nem csak az öröklött kopaszodás hagyhat végleges foltokat

A hajhullásnak rengeteg oka lehet, melyek közül igencsak sok esetben megoldható a probléma. Azonban a genetikai eredetű hajritkulás mellett sajnos létezik még olyan eset, amikor nem tudjuk visszafordítani a folyamatot.

Ennek lehetséges és egyben fő okozója lehet, ha nem vesszük észre időben a problémát, és nem lépünk azonnal. A maradandó foltokkal, hegekkel járó hajhullás pedig a legelején még nyakon csíphető. Ez a fajta kopaszodás bármelyik nemnél és bármelyik életkorban jelentkezhet. Hátterében rengeteg ok állhat, kezdve a különböző, fejbőrt támadó fertőzésektől, egészen az autoimmun-betegségekig.

hajhullás

Szintén meg kell említeni ebben az esetben azt a pszichés eredetű problémát, mely a beteg hajának tépkedését hozza magával. Ilyen esetben a környezet reakciója a legfontosabb, hiszen előfordulhat, hogy az alany észre sem veszi, mit csinál, vagy egyáltalán nem tud fellépni káros tevékenységével szemben.

A fent említett helyzetekben a hajtüszők egy idő után feladják, és elpusztulnak, így maradandó kopasz foltok lesznek láthatók. Pontosan ezért elég hamar észrevehető a probléma, hiszen a sérült fejbőr már eleve feltűnő, az egyre inkább terjedő, kopasz foltok pedig hamar szemet szúrnak. A hiányos területek pedig csak terjednek, ha nem teszünk a folyamat ellen semmit.

Jó hír, hogy a hajhullás ezekben az esetekben – a férfias típusú kopaszodással ellentétben – teljes mértékben megállítható. Hiszen „csak” annyi a dolgunk, hogy a kiváltó okokat kezeljük. Ez természetesen nem ilyen egyszerű, mint amennyire hangzik, de ha hamar felvesszük a kesztyűt, azzal megmenthetjük frizuránkat a további kopaszodástól.

Legyen akár terápiás, akár gyógyszeres, akár még egyszerűbb kezelés a kulcs, ha célzottan orvosoljuk a problémát, akkor nyert ügyünk lehet. Azonban nem szabad azt sem elfelejteni, hogy hajzatunk addig elszenvedett kárai is megoldásra várnak. Hiszen az elhalt hajtüszők már nem fognak tudni új hajkoronát teremteni.

Erre az esetre jelenthet tökéletes megoldást az öröklött kopaszodás fő ellensége, a hajbeültetés. Ugyanúgy, ahogy az androgén jellegű hajritkulás esetében, ilyenkor is segítséget nyújt az eljárás. Ez tehát azt jelenti, hogy a fent leírt esetekben komplex megoldásra van szükség. Egyrészt meg kell szüntetni, illetve orvosolni kell a hajhullást kiváltó okokat. Másrészt pedig – a hajbeültetés segítségével – el tudjuk tüntetni az addig létrejött károkat is. A gyógyulás így lesz teljes.

 

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés Safe System-FUE módszerrel