Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Milyen gondra utalhat?

Előző cikkünkben megtudhattuk, hogy milyen jelek utalhatnak arra, amikor bizony komolyan kell vennünk hajzatunk gyérülését, és mikor nem számít már természetesnek a hajhullás. Ígéretünkhöz híven, most azzal foglalkozunk tüzetesebben, milyen egyéb tünetek jelenhetnek meg a hajhullás mellett, melyek akár nagyobb problémákra is utalhatnak.

Bizony, sajnos létezik olyan állapot, amikor a hajhullás maga nem a legnagyobb gond, hanem igazából “csak” egy a sok tünet között. Összeszedtünk most párat ezek közül:

  • Pajzsmirigy-alulműködés

A hormontermelésre hivatott pajzsmirigy sajnos sokszor mutat zavart működésében. Ez lehet veleszületett probléma, de kialakulhat egyes gyógyszerek, vagy nem megfelelő életmód miatt is. Mivel ez a mirigy szabályozza a szervezet anyagcseréjét, így elég sok gondot okozhat alulműködése. Számos tünete lehet, többek között a túlzott fáradság, gyengeség, elhízás, depresszió, érzékenység a hidegre és sajnos a hajhullás is.

hajhullás tünetként
  • Glutén- és/vagy lisztérzékenység

A gluténre vagy lisztre mutatott érzékenység egy olyan emésztési rendellenesség, melynek következtében kóros immunreakciók lépnek fel. Ilyenkor a test nem képes megemészteni, lebontani az elfogyasztott táplálék ezen részeit. Ehelyett a vékonybélben található bolyhok tönkretételéhez szükséges toxinokat termel, melynek következtében nem tudnak felszívódni a vitaminok és alultápláltság is felléphet. Hányás, tartós fogyás, hasmenés és hajhullás sorolható a tünetei közé.

  • Vérszegénység, vashiány

A vashiány oka leggyakrabban a vérveszteség, melyet főként a nők szenvednek el, a sok esetben erős menstruáció során. Okozhatja azonban aranyeres probléma is, illetve a nem megfelelő táplálkozás. Tünetei a hajhullás mellett az állandó álmosság, gyengeség, az erős és gyakori fejfájás, illetve a sápadt bőr.

  • Gyulladásos betegségek

Foltos hajhullás esetén lehet gyanakodni effajta problémára. Ebben az esetben egy autoimmun reakció indítja be a haj ritkulását, melynek következtében az éppen növekedési fázisban lévő hajhagymák kerülnek ostrom alá szervezetünk által. A kiváltó ok lehet valamilyen fogászati-, mandula-, vagy arcüreggyulladás, de akár nőgyógyászati problémák is eredményezhetik. Bármi is legyen a háttérben, mindenképpen azt a gócpontot kell megszüntetni. A tünetek mindig az éppen gyulladásban lévő területen erősebbek, ez kissé megkönnyíti a gyulladás megkeresését és megszüntetését.

Bármi is okozza, ha egyfajta tünetként jelentkezik a hajhullás, akkor is mihamarabb foglalkozni kell vele. Hiszen akar súlyosabb betegségekre is fény derülhet, melyeket szintén jobb minél előbb kezelni. Hajunk állapotának javulásáért sokat tehet a saját zsír terápia, illetve maradandó nyomok eltüntetésében a genetikai kopaszodás fő ellensége, a hajbeültetés jelenthet megoldást.

 

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés Safe System-FUE módszerrel és saját zsír terápiával