Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Sok különbséget fedezhetünk fel

A stressz sajnos mindenki életében jelen van, persze eltérő mértékben. Az viszont korántsem mindegy, ki, hogyan és mennyire képes feldolgozni ezt. Nem is gondolnánk, hogy a nemek között milyen általános különbségek vannak ezen a téren.

Mivel nagyon gyakran a stressz okolható a hajhullás kialakulásáért, ezért nem árt foglalkozni a kérdéssel. Persze mindenki életében gyűlnek a gondok, azonban az egyáltalán nem mindegy, hogyan tudjuk felvenni a harcot a folyamatos stresszel szemben.

Bár jó pár dologban különbözünk, bizony a stressz feldolgozása nagyon sarkalatos tényező, ha a férfi-női különbségekről beszélünk. A nők ugyanis általában inkább befelé fordulnak, és úgymond elfojtják a rossz érzelmeket, próbálják maguk megoldani azokat. Ezzel szemben a férfiak inkább kiadják magukból a dühöt és az idegeskedést a külvilág felé. Hogy ennek pontosan mi lehet az oka, az vitatott, de lehetséges, hogy köze van a terhesség és a szülés okozta, belső stresszes élményekhez, melyek akkor is beleivódtak a női nembe, ha valaki éppen nem vállal babát.

női-férfi stressz

Ehhez az alapvető különbséghez így hozzáadódik, hogy a nők inkább visszahúzódnak és magukba roskadnak, rágódnak a dolgokon, veszélyeztetve ezzel lelki egyensúlyukat. A férfiak ehelyett sokkal erőteljesebben, aktívabban viselkednek a stresszes szituációkban, egyáltalán nem rejtve véka alá érzelmeiket. Természetesen ez csak egy általánosítás, mindig vannak kivételek, és ahogy a mondás is szól: „ahány ember, annyi szokás”. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy a fentiek mindenkire érvényesek.

Azonban összegezve az eddig leírtakat, kijelenthető, hogy a gyengébbik nemnél sokkal gyakrabban fordul elő olyan átmeneti hajhullás, melyért csak a stressz tehető felelőssé. Persze a mindennapi gondok sok esetben állnak a férfiak hajhullásának hátterében is. Az ő esetükben azonban nagyobb számban beszélhetünk öröklött jellegű kopaszodásról, amit viszont nagymértékben ronthat és gyorsíthat a mindennapi stressz.

Éppen ezért fontos, hogy akármelyik nemhez is tartozunk, próbáljunk meg minél többet tenni a stressz ellen, illetve annak feloldásáért. Ebben segíthet például, ha kibeszéljük magunkból a negatív dolgokat, ha teszünk egy jó sétát a szabadban, de akár a relaxáció és a jóga is szóba jöhet megoldásként. Ne szégyelljünk szakemberhez fordulni sem, ha további segítségre van szükségünk!

Ami a frizuránkat illeti, a stressz okozta károk egy része visszaállítható. Átmeneti hajhullás esetén mindenképpen, de ilyenkor is jól jöhet egy kis segítség a regenerálódásban. A saját zsír terápia jó szolgálatot tehet ebben. Amennyiben viszont a genetikai kopaszodás erősítőjeként lépett fel a stressz, akkor ott már visszafordíthatatlan kopasz részek keletkeztek. Ne essünk kétségbe ilyenkor sem, hiszen erre a problémára is van már tökéletes megoldás, méghozzá a hajbeültetés.

 

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés Safe System-FUE módszerrel és saját zsír terápiával