Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

A legjobb lépések, hogy segítsünk

Ha valaki megtalálja azt a társat, akivel tényleg jóban és rosszban is el tudja képzelni az életét, az egy hatalmas kincs. Azonban minden kapcsolatban vannak olyan akadályok, változások és nehezebb időszakok, melyek komoly erőfeszítést igényelnek mindkét fél részéről ahhoz, hogy képesek legyenek együtt tovább menni.

Külsőnk folyamatos változása természetes velejárója életünknek. Egy igazi társ elfogad olyannak, amilyenek vagyunk, az öregedés nem éppen szépnek mondható jeleivel együtt. De mi van akkor, ha egy korán meginduló folyamat veszi kezdetét, mely nem csak kívül, hanem belül is károkat okoz? Hogyan tudunk ilyenkor segíteni a másiknak anélkül, hogy bennünk is nem várt változások indulnának meg?

A korán jelentkező kopaszodás, melyért a genetika tehető felelőssé, rengeteg, még a fiatalabb éveit taposó férfit érint. Ez egy nagyon kellemetlen és mindkét fél számára kétséges változásokat rejtő probléma. Sok esetben a férfiak ilyenkor magukba fordulnak, önbizalmuk drasztikusan csökken és így nem csupán a külsejük, hanem lelki világuk is veszélyes változásnak indul. Nagyon nehéz dolga van a párjuknak is. Nem csak azt kell elfogadni, hogy lassan teljesen másképp fest a férfi, akibe beleszerettek. Hanem a negatív irányú lelki folyamatokban is támaszt kell nyújtani.

párkapcsolat

Az első és legfontosabb lépés, hogy merjünk tisztán, bizalommal beszélni egymással a problémáról. Ne ragadjunk meg annál a segítő szándékú mondatnál, hogy „nekem így is tetszel”, mert lehetséges, hogy akkor is, ha valóban így van, a másik nem fogja tudni elhinni. Szintén nem jó erőltetni azt a nézetet, hogy „fogadd el magad így”, mert egyszerűen van, aki képtelen erre. A másik szemszögből megközelítve, természetesen vigyázni kell arra is, hogy ne bántsuk meg párunkat a „nem így szerettem beléd” és a „már rád sem ismerni” verziókkal. Legyünk megértők tehát és kíméletesek. Őszintén mondjuk el saját véleményünket és érzéseinket a kialakult helyzetről, hogy aztán együtt megoldást kereshessünk.

Amikor a hajgyérülés elején állunk még, többféle kezelés jöhet szóba, melyek megálljt parancsolhatnak a hajszálak folyamatos búcsújának. Ilyen például a saját zsír terápia, vagy a Premium Hair Klinikán még újdonságnak ható, és kizárólagosan itt alkalmazott I-PRF terápia. Amennyiben már komolyabb nyomokat is hagyott a kopaszodás, akkor a hajbeültetés lehet a legjobb megoldás. Ezt az eljárást a még jobb eredmény, illetve a gyorsabb gyógyulás eléréséhez szintén kiegészíthetjük az említett terápiákkal. A beavatkozások után ismét visszaállhat a régi rend életünkbe. Ez akármilyen jól is hangzik, sokaknak nehéz meghozni a döntést, vállalják-e ezt az utat.

Amennyiben káros mellékhatásai vannak életünkre a kopaszodásnak, akkor nem is kérdés, hogy megéri igénybe venni a segítséget. Ahhoz, hogy a lehető legjobb döntést meghozhassuk, nem csak a szakértők véleményére van szükség, hanem a párunkra is, aki kiáll mellettünk, és segít abban, hogy elinduljunk a változás ösvényén. A kellő lépések ilyenkor tehát: észrevenni, hogy probléma van, meghallgatni párunkat, őszintén elmondani véleményünket, megoldást keresni, együtt meghozni a döntést és végig kísérni a másikat a megfelelő úton, a testhezálló segítséget igénybe véve. Az eredmény mindkét fél, így a kapcsolatunk számára is pozitív lesz.

További információk a kopaszodás elleni, különböző megoldásokról

Hajbeültetés, saját zsír-, és I-PRF terápia a kopaszodás megállításáért