Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

A hamarabb megtett lépés könnyebb is!

A hajhullás hátterében rengeteg ok állhat. Lehet szó a genetikáról alapvetően, ami a legnagyobb számban felelős ezért a nem várt kellemetlenségért. Ezen kívül számos más körülmény és tényező is előidézheti a hajzat gyérülését. Ezek azonban sokszor együtt járnak, ami azt eredményezheti, hogy akár már nagyon korán megindul és gyors léptékben halad a kopaszodás.

Bármi is álljon a háttérben, a legfontosabb, hogy minél hamarabb lépjünk. Ha valaki észreveszi magán az első jeleket, onnantól kezdve megindul belül is egy folyamat. Ez vagy az elfogadásé, vagy – ami sokkal több esetben előfordul – a frusztrációval és kellemetlen érzésekkel átszőtt önbizalomcsökkenésé lehet.

Sajnos sokan annak ellenére, hogy érzékelik a problémát, nem akarnak tudomást venni róla. Próbálják homokba dugni a fejüket, esetleg elkezdenek más frizurát hordani, mely egy kissé feledteti az egyre inkább teret nyerő, hajtalan részek látványát. Pedig ez elől sajnos nem lehet elmenekülni, és ha nem cselekszünk időben, akkor sokkal nehezebb eltüntetni a maradandó nyomokat. Természetesen erre is van már megoldás, de minél hamarabb cselekszünk, annál többet tehetünk frizuránk megmentéséért. A hajhullást sokkal könnyebb kezelni, ha még kezdeti stádiumban elkezdjük a megfelelő terápiát.

A lehető legjobb, ha már az első jeleknél szakértő segítséghez fordulunk. Első jelek között említhetjük, amikor észrevesszük, hogy sokkal nagyobb mértékű a haj hullása, mint ami természetes lenne. Szintén ilyen jelnek mondható, ha a homlokvonal szépen lassan elkezd emelkedni, vagy éppen kezdenek kialakulni a Miki egérre emlékeztető kis foltok. Könnyen észrevehető a kopaszodás a fejtetőn is, ahol egyre gyérebb lehet a frizura. Ha elfogadjuk, hogy a kopaszodás áldozatai lettünk, akkor nincs más hátra, mint felvenni ellene a harcot. Kezdetben ugyanis sokkal több lehetőségünk van erre, mint gondolnánk.

hajhullás

Nem, egyáltalán nem a méregdrága, sokat ígérő és csodaszereknek kikiáltott termékekről van szó. Hanem célzott, személyre szabott kezelésekről, melyek egyénileg és ráadásul „saját anyag” segítségével oldják meg a problémánkat. Ilyen kezelési lehetőség lehet például az I-PRF terápia, mely a tőlünk levett vér centrifugált változatának visszafecskendezésével segíti a hajnövekedést. Ezzel képes megálljt parancsolni a hajhullásnak, emellett a meglévő hajzatot is erősíti.

Ugyancsak nagyon jó szolgálatot tehet egyes esetekben a saját zsír terápia is, melynek alapja szintén a saját, tőlünk levett anyag. Ez a kezelés képes stimulálni az alvó hajhagymákat, ezzel serkenteni az újabb hajszálak növekedését. Emellett fokozza az érújdonképződést, így sokkal jobb tápanyagellátást biztosít a hajhagymák számára, ami erősebb és egészségesebb hajzatot eredményez.

Mindkét lehetőség segítségünkre lehet kezdeti stádiumban akár önmagában is. Amennyiben szükséges, akkor kombinálva alkalmazhatjuk őket. Ha már előrehaladottabb a hajhullás, és nagyobb kopasz részek várják, hogy újra hajzat borítsa őket, akkor jön szóba a hajbeültetés. Attól függően, hogy mennyire vártunk sokat a kopaszság elleni küzdelemmel, szükséges lehet több alkalmas beavatkozásra is. Ezen felül a már említett hajterápiák kiegészítő alkalmazása segíthet abban, hogy az eredmény még tökéletesebb, a gyógyulás még gyorsabb és látványosabb lehessen.

 

További információk a hajhullás elleni lehetőségekről

Hajbeültetés, I-PRF terápia és saját zsír terápia, akár önálló, vagy kombinált kezelésként