Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

A beavatkozásnak lelki háttere is van

Nagyon sokan gondolják úgy – sajnos -, hogy a hajbeültetés egy újabb divathóbort, mely csupán arra szolgál, hogy az emberek elköltsék a pénzüket. Persze könnyű ezt mondani, ha valakinek nem kell megküzdenie a kopaszodás okozta problémákkal. Ugyanis a kopaszodás nem csak maga a probléma, hanem rengeteg negatív velejárót hurcol maga után.

Ilyen például az egész folyamat lelki háttere. Ha valaki egész eddigi életében dús frizurával élte mindennapjait, akkor annak rendkívül nehéz szembesülnie a hajhullás tényével. Az egyre gyérülő frizura pedig sajnos egyre fogyó önbizalmat eredményezhet. Már nem ugyanazt az embert látjuk a tükörben, mint eddig. Már nem tudunk lassan semmit sem kezdeni a hajunkkal, hogy eltompítsuk a kopaszodó részek erős látszatát. Már egyre inkább frusztráló, hogy milyen ütemben veszik át a teret fejünkön a hajatlan részek. És ez egyre csak rosszabb lesz.

önbizalomhiány

Persze megint csak sokan mondják, hogy a kopaszodás férfias. Természetesen akadnak olyan szerencsések, akiknél tényleg kijelenthető, hogy hajuk elvesztése karakteres arcot és férfias megjelenést eredményez. De ezzel sajnos nem mindenki van így. Általában, akik beletörődnek, azok elég hamar levágatják minimális hosszúságúra frizurájukat. Ezt jól is teszik, hiszen a hosszabb hajzattal való játszadozás, a kopasz területek elfedésével való próbálkozás nagyon sokszor nem jól sül el. Viszont a szinte teljesen kopasz fej tényleg csak keveseknek áll jól.

Mivel külsőnk igenis fontos szerepet tölt be életünkben, frizuránk pedig külsőnk felépítésében kulcsfontosságú, ezért egyértelmű, hogy a hajritkulás képes rányomni bélyegét mindennapjainkra. Az önbizalom csökkenése pedig egyenes út ahhoz, hogy egyre inkább rosszul érezzük magunkat a bőrünkben, és egyre jobban magunkba zárkózzunk. Ez sajnos kihat a társas kapcsolatokra is.

kopaszodás

Aki felismeri, hogy már nem csak esztétikailag zavarja a hajhullás, hanem jóval kiterjedtebb a folyamat negatív hatása, mindenképpen érdemes segítséghez fordulnia. A hajbeültetés lehetősége nem csak arra ad megoldást, hogy újra dúsabb frizurával élhessünk, hanem a fent említett lelki bajokra is gyógyírt ígér. Segítségével visszaszerezhetjük önbizalmunkat. Az sem fog már gondot okozni, hogy reggel tükörbe nézzünk, hiszen a beavatkozás után csak az egyre jobb eredményt láthatjuk majd viszont benne.

 

További információk a hajbeültetésről

Safe-System FUE hajbeültetés és saját zsír terápia