Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Fontosabb részletek, melyekre nem árt felkészülni

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy ha valaki a hajbeültetés mellett dönt, akkor egyből a végeredményt szeretné már látni. Ez nem csoda, hiszen a beavatkozást mindig azért válasszuk, mert a jelenlegi helyzettel nem vagyunk kibékülve. Van azonban néhány más fontos mozzanat is, melyeket nem árt, ha tisztán látunk. De mik ezek, és mire is számíthatunk pontosan?

Közvetlen hajbeültetés után

Jó, ha megfogadjuk a tanácsot, és kiveszünk egy hét szabadságot. A beavatkozás utáni első hét ugyanis a legkritikusabb. Ilyenkor vigyázni kell a beültetett hajszálakra, így például az alvás sem lesz olyan egyszerű. Ezért fáradtabbak is lehetünk, sokat kell pihenni akár napközben is. Emellett számolnunk kell esetleges duzzanatokkal, kisebb ödémákkal is, melyeknek megjelenése teljesen természetes. Ezeknek viszont eleve kell pár nap, míg visszahúzódnak. Addig pedig valószínűleg nem mutatkoznánk szívesen mások előtt, főleg nem a munkahelyünkön.

Egy hónappal hajbeültetés után

Közvetlen a beavatkozás után a pörkök megjelenése kissé megmutatja az összképet, hogy a végén mire is számíthatunk majd. Viszont egy hónappal a beültetés után hajhullás indul meg. Ez szintén egy teljesen természetes folyamat, és nem szabad megijedjünk tőle. Ilyenkor a beültetett szálak nagy része kihullik, majd ezután nyugvó állapot következik. Végül csak ezt követően indul be az új hajszálak növekedése. Ezt a lépést valahogy mindenki szeretné átugorni. De ne aggódjunk, ami késik, nem múlik!

hajbeültetés után

Mikor lesz végleges az eredmény?

Ez talán tényleg az egyik legfontosabb kérdés, mely mindenkit foglalkoztat. Az egyénenként kicsit eltérő lehet, hogy a végleges hajzat mikor alakul ki beültetés után. De körülbelül egy évre tehető a teljes – és egyben természetesnek ható – átváltozás elérése. Ugyan ez első hallásra soknak tűnhet, higgyük el, érdemes kivárni. A végeredmény minden előtte átélt izgalmat és várakozást feledtetni fog majd.

Amennyiben tehát hajbeültetés előtt állunk, mindenképp számolnunk kell a fent leírtakkal. Így nem érhet bennünket semmilyen csalódás, és nem kell feleslegesen aggódnunk sem. Az öröklött kopaszodás egyetlen biztos ellenszerének hatására tényleg megéri várni, hiszen utána már újra önbizalommal telve, kopasz foltoktól mentesen nézhetünk majd tükörbe.

És a legjobbat még nem is említettük! Az eredmény lehet, hogy hosszan várat magára, azonban tényleg végleges lesz. Hiszen a beültetett hajszálak ugyanúgy fognak viselkedni, mint eredeti helyükön. Mivel a tarkótájon nincsenek kitéve a genetikai hajhullást eredményező hormonok kellemetlen hatásainak, így azok már az új területen sem hatnak majd rájuk. Tehát nyugodtan számolhatunk azzal is, hogy a beültetett terület tekintetében nem kell újabb hajhullási hullámtól tartanunk.

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés Safe System-FUE módszerrel