Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Egy lista, ami minden hajbeültetés előtt állónak segít

Bármilyen műtét előtt állunk, nem árt, ha tudjuk, hogy milyen kisebb-nagyobb dolgokra érdemes odafigyelnünk majd utána. Mindez nagyon fontos ahhoz, hogy a kellő regenerációt támogassuk, és minél hamarabb felgyógyuljunk. Így van ez a hajbeültetésnél is. Kétrészes cikkünk első felében azt vesszük sorra, mi ajánlott egy ilyen beavatkozás után, mikre figyeljünk oda.

Legyen valaki, aki hazavisz!

Bár sokan úgy érzik, hogy könnyedén elvezetnének egy autót a beavatkozás után, ez egyáltalán nem ajánlott. Sőt! Mivel a hajbeültetés során érzéstelenítő és fájdalomcsillapító injekciókat is kapunk, ezek hatása még bőven nem múlik el, mikor elhagyjuk a klinikát. Az pedig nem kérdés, hogy ezek hatása alatt nem szabad vezetni. Ráadásul az eljárás során el is fáradhatunk, így mindenképpen jó, ha gondoskodunk valakiről, aki haza tud vinni bennünket. Ha mást nem, inkább hívjunk egy taxit, de nyilvánvaló, hogy ismerős vagy rokon társasága jobban esik ilyenkor az embernek.

Tartsunk be minden utasítást!

A hajbeültetés után nem véletlenül kapunk különböző instrukciókat az orvostól és a klinikától. Hiszen ők tudják a legjobban, ilyenkor mi a legjobb nekünk és a friss beavatkozáson átesett fejrészeinknek. Legyen szó saját magunk kíméléséről, vagy arról, mikor és mivel moshatunk majd először hajat. Minden tanácsra figyeljünk oda, tartsunk be minden utasítást. Ha figyelmen kívül hagyunk akár egyet is, a beültetett hajszálakkal és persze saját regenerálódásunk sikerességével játszunk.

hajbeültetés után

Ügyeljünk a fejbőrünkre!

Ne csináljunk semmi olyasmit, ami fejbőrünknek rossz lenne, és esetleges károkat tenne a beültetett részeknél. Ez azt jelenti, hogy tartsuk nedvesen és tisztán, valamint alvásközben sem szabad még egyből ráfeküdni. Érdemes olyan párnát használni ehhez, ami kitámasztja a nyakunkat, és ha sikerül, akkor az első pár nap aludjunk inkább egy fotelban, félig ülő pozícióban. Sapkát ilyenkor egyáltalán nem ajánlatos viselni, hiszen az kihúzhatja a beültetett szálakat.

Vigyázzunk a hegekre!

Természetesen, mint minden műtét, úgy a hajbeültetés is hegesedéssel jár. Ezek persze egy idő után elkezdnek majd viszketni is, amikor a gyógyulás beindul. Semmi esetre sem szabad vakarni a heges fejbőrt! Amennyiben duzzadt is az eljáráson átesett terület, alkalmazhatunk – az orvos által javasolt – készítményeket, hogy ezek a tünetek minél előbb csillapodjanak.

Nem kell hagyni, hogy fájjon!

Amennyiben kiment a fájdalomcsillapító hatása, és még mindig érzünk akár kisebb, akár nagyobb fájdalmat, nyugodtan vegyünk be fájdalomcsillapítót. Természetesen mindig az orvos utasításainak megfelelően járjunk el az összes ilyen kérdésben. Amennyiben bármilyen más kérdés felmerül bennünk, kérdezzük meg orvosunkat vagy a klinikát!

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés Safe System-FUE módszerrel