Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Amiket sosem szabad közvetlenül hajbeültetés után!

Előző cikkünkben azt szedtük pontokba, milyen kisebb vagy nagyobb részletekre és szabályokra kell odafigyelnünk hajbeültetés után, miket kell betartanunk. Most azt vesszük górcső alá, mik azok, amiket sosem szabad tennünk, ha átestünk egy ilyen beavatkozáson.

Ne menjünk ki a napra!

Óvatosan a napsugarakkal! Főleg, ha a hajbeültetésre nyáron kerül sor, nagyon kell védenünk a friss műtéten átesett fejbőrt a naptól. Ha lehet, akkor egyáltalán ne menjünk ki közvetlen napfényre jó pár napig. Ha ez mégis szükséges, viseljünk valamilyen sapkát. Persze ezzel is vigyáznunk kell, a szoros sapka kihúzhatja a hajszálakat és bánthatja fejbőrünket.

Ne nyúljunk hozzá!

Bármennyire is viszket a gyógyuló fejbőr, meg kell állnunk, hogy hozzáérjünk. Ha dörzsöljük, vakarjuk, azzal hatalmas károkat tehetünk. Ilyenkor az új hajszálaknak szinte esélyt sem adunk ahhoz, hogy szépen kinőjenek majd új helyükön.

hajbeültetés után

Ne igyunk alkoholt!

Legalább 5-6 napig ne fogyasszunk alkoholt a hajbeültetés után. Az ugyanis negatívan befolyásolja fejbőrünk vérellátását, ezzel együtt a gyógyulást is. A túlzott alkoholfogyasztás egyébként sem tesz jót hajzatunknak ilyen szempontból, ahogy persze egész szervezetünkre nézve káros.

Ne dohányozzunk!

A cigaretta szintén gátat szab a helyes véráramlásnak. A hajhagymáknak viszont szüksége van megfelelő vérellátásra ahhoz, hogy növekedésnek indulhassanak az új hajszálak. Szintén kijelenthető, hogy a frizuránkat alapból negatívan befolyásolja a dohányzás. Ha mégis nehéz lemondani a cigarettáról, akkor is legalább egy hónapig próbáljuk mellőzni. Könnyíti a dolgunkat ilyen esetben, ha már a beavatkozás előtt néhány hónappal fokozatosan elkezdjük csökkenteni a napi mennyiséget.

Ne sportoljunk!

Bár a sport egészséges, ebben az esetben sajnos erről is le kell mondanunk. Kérjük ki orvosunk tanácsát, hogy milyen sportot és mikor kezdhetünk majd el a beavatkozás után. Nem mindegy ugyanis, hogy a mozgás mennyire megterhelő.

Ne izzasszuk ki magunkat!

Ez persze nyáron kissé nehezebb, de itt most nem erre kell gondolni. Az olyan pihentető tevékenységekkel muszáj picit felhagyni, mint a szauna, vagy a gőzfürdő. Az izzadás ugyanis fertőzéseknek teheti ki a frissen műtött területeket. A sportról pedig már szót ejtettünk az imént.

Ne hajolgassunk!

Az első héten figyelnünk kell arra is, hogy ne hajolgassunk, ne emeljünk nehezet. Még arra is megpróbálhatunk ügyelni, hogy kíméletesen fújjuk az orrunkat. Mindenképp nagyfokú pihenésre és relaxációra van szükség ahhoz, hogy minél hamarabb regenerálódhasson fejbőrünk.

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés Safe System-FUE módszerrel