Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Nem árt, ha odafigyelünk néhány dologra

A hajhullás mindenki számára egy rettegett jelenség, akármelyik nemről is beszélünk. Sokan nem is tudják, milyen mértékben befolyásolja életmódunk azt, hogy milyen állapotban van hajzatunk. Íme, néhány fontos dolog, melyre nem árt, ha odafigyelünk, hogy elkerüljük a hajhullás okozta károk kialakulását. És jöjjenek az előző cikkben említett, káros szokások is.

Lehetséges, hogy elcsépeltnek hangzik, de bizony nem mindegy, hogy milyen táplálkozást vezetünk. Amennyiben vitaminhiányos a szervezetünk, az nagyon hamar okozhat különböző drasztikus nyomokat szervezetünkben. Ilyen lehet a túl kevés vitaminbevitellel járó hajhullás is.

Nem szabad azonban átesnünk a ló túloldalára sem. Ugyanis egyes vitaminok túladagolása – mint például az A-vitaminé – szintén sok esetben felelős a hajzat állapotának romlásáért. Minden esetben az a jó, ha megtaláljuk az arany középutat, és ha kell, akkor ehhez segítséget kérünk.

hajhullás

Az olyan káros szokások, mint a dohányzás vagy a túlzott alkoholfogyasztás szintén eredményezhetnek hanyatlást hajzatunk állapotában. Mivel ezek egész szervezetünkre negatívan hatnak, így nem csoda, ha hajhagymáink is felmondják a szolgálatot, és sorvadni kezdenek a káros szenvedélyeknek köszönhetően. Helyettük inkább igyunk megfelelő mennyiségű vizet, hiszen a nem megfelelő vízellátás szintén okozhat hajhullást.

Nagyon fontos megemlíteni, hogy a helytelen hajmosás, illetve hajszárítás is okozhat nem várt kellemetlenségeket. Ha túlságosan sűrűn mossuk hajunkat, az a védőrétegeket is eltávolítja, így nem lesz, mi megóvja frizuránkat a káros, külső hatásoktól. Viszont, ha túl ritkán végezzük el ezt a műveletet, akkor pedig a szennyeződések okoznak majd gondot. Minden tekintetben figyelnünk kell az egyensúlyra. A haj szárítása közben ne tartsuk túl közel a hajszárítót, hiszen ez károsíthatja hajszálainkat.

Ugyancsak rossz eredménye lesz annak is, ha túl sokszor használunk hajformázó eszközöket, melyek kegyetlen módon próbálják olyan tartásba varázsolni frizuránkat, amely teljesen ellentmond a természetes adottságainknak. És meg kell említenünk a hajformázó kozmetikumokat is, melyek szintén ártalmasak a hajszálaknak, amennyiben sokszor használjuk őket.

A fent felsorolt, káros szokások bizony egytől-egyig hajhulláshoz vezethetnek, illetve gyorsítják azt. Éppen ezért, ha azt tapasztaljuk, hogy hajunk állapota romlik és egyre több hajszálat veszítünk, akkor el kell gondolkodnunk, hogy nem mi vagyunk-e a fő bűnösök ebben. Természetesen a hajhullásnak rengeteg más oka is lehet, melyekről mi nem tehetünk. Ilyen például az öröklés, ami főleg a férfiakat érinti. Ilyenkor a hajbeültetés jelentheti az egyetlen végleges megoldást problémánkra. Természetesen ekkor is jó, ha odafigyelünk hajunk állapotára. Ugyanis ebben az esetben is lehetséges a folyamat lassítása, amihez igénybe vehetjük a saját zsír terápia adta lehetőséget is.

 

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés és saját zsír terápia