Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

“Itt van az ősz, itt van újra…”

Az évszakok váltakozása mindig rengeteg változást hoz magával. Így van ez a szervezetünk tekintetében is. Míg nyáron teljesen más hatásokra kellett reagálni, addig ősszel átveszi a hatalmat a hűvös szél és a már erőtlen napsütés. Fontos ezért, hogy fokozottan figyeljük magunkra, és próbáljunk alkalmazkodni ezekhez a változásokhoz.

Az őszi hajhullás egy teljesen természetes folyamat. Szervezetünk így reagál a hirtelen lecsökkenő, és sokszor nagyobb ingadozásokkal játszó hőmérsékletre, valamint az egyre erősödő és egyre csípősebb szélre. Segíthetünk azonban hajkoronánknak, ha betartunk pár apróságot. Ne mossunk hajat például reggel, mert a korai, hideg levegőben könnyen megfázhat a fejbőr. Akármilyen meleg van, későbbi hajmosás után is szárítsuk meg teljesen a hajunkat, hiszen ezek a napsugarak már nem adnak elég meleget ahhoz, hogy hagyjuk megszáradni magától. A nagyobb hőingadozás kikerülésének érdekében reggel és este viseljünk egy könnyű sapkát vagy kendőt, mellyel szinten megóvhatjuk a fejbőrt a megfázástól.

őszi hajhullás

Emellett természetesen jó, ha betankolunk némi vitaminmennyiséget. Táplálkozzunk körültekintően, változatosan. Így a szervezetünk is felkészülhet arra, hogy még zordabb körülményeknek lesz majd kitéve hamarosan. Az ősz sajnos a legjobb melegágya a meghűléses betegségeknek. Akár egy sima megfázás is tud olyan gondokat eredményezni, melyekre egyáltalán nem számítunk. Ilyen lehet a hajhullás is.

A hajunk szempontjából azonban nagyon fontos, hogy ne ijedjünk meg már az első pillanatban, ha az óvintézkedések ellenére mégis azt tapasztaljuk, hogy a korábbi, megszokott mennyiségnél több hajszál marad a fésűben, vagy a lefolyóban. Amennyiben ez csak pár hétig tart, teljesen normális jelenségről beszélünk. Viszont, ha tartósabban keseríti meg mindennapjainkat, akkor már érdemes kivizsgálni, mi állhat a háttérben.

Következő cikkünkből megtudhatják, milyen jelek árulkodhatnak arról, ha nem egy természetes, átmeneti hajhullással állunk szemben. Addig is érdemes egy kicsi közelebbről megismerni a komolyabb, esetleg maradandó nyomokat hagyó kopaszodás két legjobb és akar kombinálható “ellenszerét”, a saját zsír terápiát és a hajbeültetést. Ezek az eljárások akkor is segítségünkre sietnek, ha nagyobb a baj, és nem csak egy őszi hajhullással állunk szemben.

 

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés saját zsír terápiával kiegészítve