Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Fontos a napsugarak elleni védelem

A nyár éppen most hág a tetőfokára. Az erős napsugarak nem csak azokat veszélyeztetik, akik éppen nyaralnak, vagy megejtenek egy délutáni fürdőzést valahol. Akár csak pár perc is elég lehet a munkába menet, vagy épp a buszra várva, hogy káros nyomokat ejtsen bőrünkön a napfény.

Természetesen, akik éppen a vakációjukat töltök, és sokkal több időt tartózkodnak kint, azoknak még fokozottabban kell ügyelniük a megfelelő védelemre. Sokaknak viszont kimarad egy rész, amire annyira nem figyelnek. A hajas fejbőrt ugyanis nem érzik veszélyeztetve. Pedig akár kopaszodunk, akár nem, fejünk védelme is kiemelten fontos ebben az időszakban.

napsugarak elleni védelem

A nyári napsugarak ugyanis nagymértékben károsíthatják frizuránkat is, sőt, akár hajhullást is okozhatnak. Így nem csupán a bőrünket, hanem bizony hajunkat is óvni kell az erős napfénytől. Ehhez kaphatunk már olyan kozmetikumokat, melyeket hajszálainkra kell felvinni, így védik hajunk szerkezetét. A legjobbat viszont akkor tesszük, ha valamilyen gyenge anyagú, szellős nyári sapkával, kalappal egészítjük ki strandos megjelenésünket.

Fontos kiemelni, hogy ebben az időszakban még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a hajzat otthoni ápolásába. Használjunk ehhez természetes anyagokat, pakolásokat, és sosem szabad elfelejtenünk helyesen kiöblíteni az egész napos izzadás, illetve a klóros, algás, iszapos vagy éppen sós víz nyomait. Hajunk így sokkal ellenállóbb lesz, és könnyebben veszi fel a kesztyűt a következő káros hatásokkal szemben.

Természetesen a leginkább azoknak kell odafigyelniük a védelemre, akiket akár kisebb, akár nagyobb mértékben utolért a kopaszodás. A fejbőr leégése ugyanis még nagyobb veszélyt jelent. Ahogyan egész testünket, úgy a szabadon lévő fejbőrünket is védeni kell a naptól. Ugyanúgy használjunk tehát napvédőket, akár krém, olaj vagy spray formában. Ezen felül szintén jó szolgálatot tehetnek a vékony anyagú, nyári sapkák. Akkor is alkalmazzuk ezeket, ha még csak gyérül a frizura, hiszen ezeken a részeken is könnyebben leéghet a fejbőr. Az pedig egy fájdalmas és hosszadalmas kellemetlenséget jelent, és akár további kopaszodást, hajveszteséget is okozhat.

Aki viszont nem szeretne ezzel bajlódni minden nyáron, és e mellett nagyon zavarja a kopaszodás, annak inkább más megoldást kell segítségül hívnia. A hajbeültetés véglegesen oldja meg a kopasz területek okozta problémákat és kellemetlenségeket.

 

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés Safe System-FUE módszerrel