Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

A „Miki egér haj” nem mindenkinek áll jól

Akár gyerekekről, akár felnőttekről beszélünk, egy biztos: Miki egeret mindenki ismeri – és a legtöbben persze szeretik is. Azt azonban már kevesen díjazzák, ha saját magukon tapasztalnak a mesehősre hajazó jeleket kinézetükben.

Miki egér

A „Miki egér haj effektus” nem véletlenül kapta nevét erről a rajzfilm figuráról. A férfiak több, mint felét érintő, örökletes kopaszodás ugyanis első körben az elülső hajvonal két oldalát támadja meg. A fokozatosan feljebb kapaszkodó kopasz terület így hamar kialakítja a Miki egérhez hasonló kinézetet. Ez persze lehetséges, hogy sokaknak elsőre viccesen hangzik, azonban, akiket érint a probléma, már nem nevetnek jót rajta.

Főleg azért nem, mert ez a típusú kopaszodás senkinek nem áll jól. Aki úgy érzi, hogy azonosulni a tud a kopaszsággal, az is inkább az első jelek után levágatja nagyon apróra a hajzatát. Akiknek viszont semmiképp sem illik fejformájukhoz, vagy éppen eddig kialakított önképükhöz, azok minden nap egyre nagyobb rettegéssel néznek bele a tükörbe.

Miki egér haj

Akik az utóbbi csoportba tartoznak – és valljuk be, sokkal nagyobb számban vannak ők -, több esetben kezdenek el valamilyen csodaszer után kutatni, amivel meg tudnák állítani a kopaszodást. Ez azonban legtöbbször felesleges próbálkozásokba és rengeteg kidobott pénzbe torkollik. A genetikai jellegű hajhullásnak pedig van egy tökéletes és végleges ellenszere, a hajbeültetés.

Mivel az eljárás során kinyert, tarkótáji hajszálak ugyanúgy fognak viselkedni új helyükön, mint ahogy azt a donorterületen tették eddig, így nem kell félnünk újabb hajhullástól a beültetett részeken. A hajvonal kialakításánál az a lényeg, hogy a lehető legtermészetesebb eredményt kapjuk majd. Akikkel nem osztjuk meg, hogy valaha átestünk ilyen beavatkozáson, azoknak fogalmuk sem lesz róla, hogy nem az eredeti hajzatunkat látják. Hiszen teljesen sajátnak tűnik majd a pótolt frizura, és úgy is fog viselkedni. Ez természetes, hiszen tényleg saját hajszálak húznak ki minket a pácból, és a régi, kihullott hajzat vonala lesz valószínűleg újra kialakítva fejünkön.

A hajbeültetés tehát egy csapásra megoldja a Miki egér kinézetet, örökre elfeledtetve velünk az egyre kellemetlenebb külső jegyeket. Ezek után már újra jó szívvel nézhetjük majd csemeténkkel a rajzfilmet, anélkül, hogy rosszul éreznénk magunkat.

 

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés Safe System-FUE módszerrel