Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Ne csak kívülről óvjuk testünket télen!

A nagy hidegben természetes, hogy jó melegen felöltözünk. Sapka, sál, kesztyűk és jó vastag pulóverek egészítik ki a téli kabát adta védelmet. De vajon ez elegendő ahhoz, hogy minden probléma nélkül átvészeljük ezt a fagyos időszakot? A választ mindenki tudja: NEM. Mégis kevesen figyelnek oda, hogy szervezetük belülről is megkapja a megfelelő támogatást.

Pontosan ezért olyan magas a megbetegedések száma ebben az időszakban. Mivel nem csak a hideg ellen kellene megóvnunk testünket. Sőt! Tulajdonképpen nem is a hideg levegő tesz beteggé minket. Sokkal inkább az immunrendszer gyengesége tehető felelőssé azért, ha rendre elkapunk valami nyavalyát. Éppen ezért támogatnunk kellene, hogy minél erősebb pajzsot jelentsen a téli szezon kellemetlenségei ellen.

Ugyanez vonatkozik a hajzatunkra vetítve is. Nem elegendő, ha csupán külső ápolást kap, bár természetesen ez is fokozottan szükséges ilyenkor. Ahogy nem elég egy sapkát felvennünk, hogy ne legyen semmi probléma. Utóbbi ráadásul elhagyhatatlan kelléke a téli hónapoknak, mégis károkat is képes sajnos okozni. Ha például beizzad alatta a fejbőr, akkor az könnyen megfázhat, amennyiben nem figyelünk oda. A külső támogatások mellett hajunk számára is fontos, hogy megfelelő vitaminmennyiséget vigyünk szervezetünkbe. Hiszen hajunk állapota teljes mértékben függ attól, hogy milyen töltődést kap belülről.

téli hajhullás

Vitaminhiány esetén hirtelen megindulhat magasfokú hajhullás. Ez nagyon ijesztő jelenség, úgyhogy jobb, ha megelőzzük. Táplálkozzunk változatosan, és a sok zöldség és gyümölcs mellett nyugodtan nyúljunk egyéb vitaminok, táplálékkiegészítők után is. A legjobb barátunk ilyen szempontból a C-vitamin, hiszen támogatja az immunrendszert, és más jótékony hatásai között szintén megemlíthető, hogy növeli hajunk ellenálló képességét is. Így segítségével kikerülhetjük a téli hajhullás okozta kellemetlenségeket.

Persze akkor sem szabad nagyon megijedni, ha nem sikerül megelőzni ezt a problémát. Amennyire ijesztő, annyira átmeneti lehet a gond, ha megadjuk a megfelelő támogatást legalább ekkor hajzatunknak. Ha pedig továbbra is fennáll a hajhullás, mértéke egyre fokozódik, és bármit teszünk, nem segít, akkor sajnos más probléma állhat a háttérben. Maradandó kopaszodásra a hajbeültetés jelenti az egyetlen biztos megoldást. Máskor azonban elég lehet akár a saját zsír terápia is, önálló kezelésként. Problémánk tökéletes megoldásáért forduljunk szakavatott segítséghez, amiért hajzatunk hálás lesz!

 

További információk a hajbeültetésről és saját zsír terápiáról

Hajbeültetés Safe System-FUE módszerrel és saját zsír terápiával