Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

Rengetegen akarnak fogyni, de nem mindegy, hogyan!

Ahogy berobbant a nyár az idei évben, olyan hirtelen tendenciával akar most mindenki lefogyni. Hiszen a strandszezonban nem mindegy, hogy az úszógumikat csak a gyerekek használják, vagy rajtunk is van. Azzal azonban kevesen számolnak, hogy a sokszor eszement diéták rengeteg veszélyt rejtenek.

Nincs olyan nap, hogy ne hallanánk valami igen gyors fogyókúráról. Ezt önti ránk a média, de a barátaink és munkatársaink körében is folyamatos az eszmecsere erről a témáról. Akármennyire is jól hangzik a hirtelen fogyás és a perceken belül elérhető, bomba alak, jobb, ha először egy kicsit átgondoljuk a dolgokat.

férfi veszélyes diéták

Az első és legfontosabb, amit jobb, ha belátunk, hogy a gyors fogyás egyáltalán nem egészséges. Ilyenkor nincsenek meg azok a tápanyagok, vitaminok és szükséges nyomelemek, melyek fontosak a szervezetünk szempontjából. Emellett nem árt azt is tudni, hogy ami valakinek bejött, az lehet, hogy nálunk nem eredményez semmit. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az elhízásnak nagyon gyakran olyan okai vannak, melyeket mindenképpen szakember segítségével kell kezelni. Hiába diétázunk, ha például fogalmunk sincs arról, hogy valamilyen betegség húzódik meg a súlyfeleslegünk hátterében. Persze, ha tudjuk, hogy étkezési szokásaink lehetnek a fő bűnösök, az már más kérdés. Ilyenkor is azonban nem egy hirtelen diétára, hanem egy fokozatos, ésszerű életmódváltásra van szükség, mely hosszú távon oldja meg a problémánkat.

Ne akarjunk tehát mindent rögtön. Ugyanis a hirtelen fogyás rengeteg nem várt kellemetlenséggel járhat. Nem is gondolnánk, hogy a pár hét alatt sok-sok mínusz kilót ígérő diéták mennyi kárt hagyhatnak maguk után. Ilyen lehet például a hajzat állapotának drasztikus romlása. Ez akkor történhet meg, ha a szervezet nem kapja meg a már fent említett, szükséges anyagokat. A hajhagymák működése ilyenkor azonnal megzavarodik, akár le is állhat, és nagyfokú hajhullás következhet be. Ebben az esetben természetesen átmeneti hajhullásról beszélünk. De meg kell említeni azt is, hogy egyes helyzetekben sokkal látványosabb károkat okoz. A mai világban már nem csak a hölgyek, hanem a férfiak körében is elterjedtek ezek a diéták. Számukra még inkább veszélyes lehet ez. Azoknál a férfiaknál, akiknél eleve megvan a genetikai hajlam a kopaszodásra, egy-egy ilyen diéta drasztikus gyorsítást ad a haj ritkulásának.

Persze ezekre a gondokra is létezik megoldás, hiszen a hajbeültetés képes tökéletesen és véglegesen eltüntetni a kopasz foltokat. Saját zsír terápiával kiegészítve – vagy akár azt külön kezelésként alkalmazva – nagyon szépen helyre lehet hozni a hajzat állapotát. De azért figyeljünk oda mindenképpen, mielőtt egy jól hangzó diétába belevágunk!