Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

A hajhullás előszobája is lehet

Viszkető fejbőrt nagyon sok, eltérő probléma okozhat. Azonban egyáltalán nem mindegy, mi áll a hátterében. Csak akkor tudjuk kezelni ezt a kellemetlenséget, ha pontosan tudjuk, mit is kell kezelnünk. Ellenkező esetben sajnos komolyabb károkkal is számolnunk kell. A viszkető fejbőr mindig jelzi, hogy valami nem stimmel. Ha nem foglalkozunk vele, sajnos akár hajhullás is megindulhat.

Az egyik leggyakoribb ok, ha nagyon ki van száradva fejbőrünk. Ezt az állapotot már azzal elérhetjük, ha számunkra nem megfelelő sampont használunk. Ennek egészen könnyű utánajárni. Egyszerűen váltsunk sampont, és ha elmúlik a viszketés, akkor az volt a hibás. Lehetséges, hogy a sampon valamely összetevőjére vagyunk allergiásak. A legjobb, ha illatanyag menteset választunk ilyenkor.

Ugyancsak száraz fejbőrt okoz, ha nem megfelelően mossuk ki a sampont a hajunkból. Ezt szintén könnyen észre lehet venni, hiszen ilyenkor a haj kissé tapadós még frissen mosott állapotban is. Szintén száríthatja a fejbőrt, ha túl kemény a víz, amivel mossuk. Ebben az esetben muszáj jobban odafigyelni a megfelelő ápolásra, akár balzsamok vagy pakolások alkalmazásával.

viszkető fejbőr

Emellett nagyon gyakori a fejbőr gombás megbetegedése, ami szintén viszketést eredményez. Kialakulásának hátterében a rossz higiénia állhat, de sajnos el is kaphatjuk mástól. Elég akár egy fürdő vagy egy közös zuhanyzó fellátogatása, máris utolérhet minket a baj. Ezen felül akár állatokról is átterjedhet, tehát, ha valakinek a kis kedvencén ilyen típusú fertőzés jelenik meg, jobban teszi, ha távolságot tart, amíg meg nem gyógyul az állat. A gombásodás gennyesedést eredményezhet a viszketés mellett, ami miatt nagyon sokszor foltokban kezd hullani a haj. Mindenképpen orvosi segítségre van ilyenkor szükség, hogy fejbőrünk állapota rendeződhessen. Ha várunk ezzel, akkor olyan mélyre juthat a hajhagymákba a betegség, hogy akár maradandó kopasz részekkel is szembesülnünk kell a végén.

Sajnos számolnunk kell olyan kis állatkák kellemetlen tanyázásával is a fejbőrön, mint az atka vagy a tetű. Utóbbi ugyan inkább gyermekkorban fordul elő, de sajnos felnőtteknél is előbukkan a nem megfelelő higiénia mellett. Az atkafertőzést szűrővizsgálaton tudják kimutatni. Jobb időben elmenni ilyenre, ha felmerül a gyanú, ugyanis ez az állapot szintén hajhullást idézhet elő.

Fejbőrünk viszkethet egyes örökletes betegségek miatt is. Ezen felül a hormonháztartás felborulásának, a sok stressz jelenlétének és az immunrendszer gyengeségének jele is lehet. Amennyiben a viszketésen nem tudunk úrrá lenni, és már több, mint két hete tart, a legjobb, ha bőrgyógyászhoz fordulunk.

A kiváltó okok kezelése után rátérhetünk a hajzat állapotának visszaállítására is. A saját zsír terápia, a hajbeültetés, vagy a két eljárás egymást kiegészítve tökéletes segítséget jelentenek a kopasz területek orvoslásában. Akár átmeneti, akár visszafordíthatatlan a hajzat gyérülése, mindenképp érdemes felkeresni a Premium Hair munkatársait, hogy a konzultáción megtudhassuk, hogyan és miképp kaphatunk megoldást hajproblémáinkra.

 

További információk a hajbeültetésről

Hajbeültetés és saját zsír terápia