Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: 06 20 337 9787

i-PRF terápia

i-PRF terápia

Hajhullás ellen önálló vagy kombinált kezelésként

Klinikánkon elsőként vezettük be a hajgyógyászati és rekonstruktív esztétikai sebészeti beavatkozások során használt i-PRF technikát. Jelentése egy injektálható fehérvérsejtekben és vérlemezkékben gazdag komplex fibrin mátrixot takar, mely egy lényegesen nagyobb hatásfokkal rendelkező terápia, mint a korábban alkalmazott PRP kezelés. Az I-PRF terápia a sebgyógyulás, érújdonképződés és kötőszöveti regeneráció elősegítésének egyik leghatásosabb korszerű módjának injektábilis változata, amelyet érzéstelenítés után tűvel juttatunk a kezelendő területre.

Miben más az i-prf terápia mint a korábban alkalmazott PRP kezelés?

Az i-PRF terápia a PRP (Drakula/Sajátvér) kezelés továbbfejlesztett, annak második generációs módszere. A PRP és az i-PRF közötti fő különbség, hogy amíg az előbbiben nincs komplex fibrin mátrix és csak kevés fehérvérsejt van, az i-PRF mindkettőben „gazdag”. Ezen kívül a PRP véralvadásgátlót tartalmaz, míg az i-PRF minden kemikáliától és külső anyagtól mentes.

Mennyi i-PRF kezelésre van szükség?

A klinikán Dr. Joseph Choukroun által kidolgozott protokoll szerint dolgozunk, a PRF terápiát úgy javasoljuk, hogy a kezelések között 2 hét teljen el és összesen 3 kezelést ajánlott igénybe venni monoterápia esetén, illetve összesen 2 kezelést amennyiben hajbeültetéssel vagy saját zsírtöltéssel együtt alkalmaznánk a kezelést kombinált terápia formájában.

A terápia a meglévő hajzat megerősítésében, valamint a hajhullás megállításában fontos szerepet tölt be, hajbeültetéssel kombinálva pedig az átültetett graftoknak a túlélését, regenerációját, valamint a beavatkozást követő shockloss jelenség csökkentését is elősegíti.

Hatékony módszer, természetes eredmény

Hogyan történik az i-PRF terápia?

A kezelés részletei

Az i-PRF nem csak növekedési faktorokat, hanem citokineket is tartalmaz és szabadít fel, melyek gyulladáscsökkentő hatásúak és a regenerációs folyamatokban játszanak szerepet. A módszer célja, hogy a vérben található sejtek épen maradjanak és megőrizzék aktivitásukat. Elkészítéséhez a páciens saját vénás vére szükséges, melyet véralvadásgátlók hozzáadása nélkül centrifugálunk. A vérvétel közvetlenül a beavatkozás előtt történik és a szeparátumot azonnal felhasználjuk. A szükséges 40 ml vért zárt, vákuumos vérvételi rendszerrel vesszük le. (Ez nem jelent a szervezet számára nagyobb mértékű megterhelést, hagyományos vérvételnél 450 ml vér levételére kerül sor.)

A centrifugálás során a vér alkotóelemei szétválnak, kialakul egy felső vérlemezkékben, fehérvérsejtekben gazdag fibrin mátrix és egy alsó vörösvértestekből álló rész. A két rész határán lévő felső hasznos rétegben olyan gyulladáscsökkentő, érújdonképzést és regenerációt segítő faktorok vannak jelen, amelyeket a hajas fejbőrbe visszajuttatva apró tűszúrások segítségével serkentjük a haj növekedését és az alvó tüszők működését. A beavatkozást lokális érzéstelenítésben végezzük, így az első pár injekciót kivéve fájdalommentesen zajlik a terápia.

Kinek ajánlott az i-PRF kezelés és mikorra várható eredmény?

  • Az i-PRF kezelés önálló terápiaként is nagyon jó eredményeket biztosító eljárás női és férfi típusú hajhullás esetén egyaránt. Az eredmény széles skálán mozoghat, de a legrosszabb esetben is megállítja az aktív hajhullást, a szerencsés populációba tartozó pácienseknél pedig a meglévő haj megerősödésén kívül az alvó tüszők aktiválódása révén sűrűsödést tapasztalunk, amely a kezeléseket követő 1-3. hónapban válik egyértelműen láthatóvá.
  • A terápia a meglévő hajzat megerősítésében fontos szerepet tölthet be és hajbeültetéssel kombinálva az átültetett graftoknak a túlélését, regenerációját, valamint a beavatkozást követő shockloss jelenség csökkentését is elősegíti.
Hajbeültetés, saját zsír terápia, i-PRF blog

Most aktuális

Hollywoodi frizurák

Hollywoodi frizurák

Bár sokan valamiért még mindig letagadják, több sztár is büszke arra, hogy frizurája újra a régi. Nincs is miért tagadni ezt, hiszen sokkal inkább követendő példa, ha valaki kiáll saját megjelenése és stílusa mellett. Ehhez pedig rendkívül fontos a hajviselet is, már, ha éppen nem a kopaszság lesz a saját védjegyünk.

Még több lehetőség a kopaszodás megállítására!

Még több lehetőség a kopaszodás megállítására!

A Prémium Hair Klinika egy újabb, rendkívüli szakmai háttérrel, precíz hozzáállással és kiemelkedő tudásával felvértezett kollégát tudhat csapatában. Dr. Szabó Máté februártól erősíti a Klinika eddig is erős közösségét, ezzel együtt pedig egy újabb kezelés is elérhetővé válik a kopaszodás kellemetlenségeinek megfékezésére.

Tényleg öregszünk? Vagy csak kopaszodunk?

Tényleg öregszünk? Vagy csak kopaszodunk?

Tény, hogy a kopaszodást nagyon sokszor az idősödéssel járó, természetes folyamatok közé sorolhatjuk. Viszont, amikor egy még csak a második vagy a harmadik x-et töltő fiatalember jelenti ki, hogy “öregszem”, akkor az elég téves megnyilvánulás. Sajnos azonban a haj gyérülésének van egy furcsa fintora. Legtöbb esetben tényleg öregíti azt, akinek idő előtt beindult ez a nem várt folyamat.

Időpontfoglalás 06 20 337 9787
Kérjen visszahívást időpont egyeztetés miatt

Érdekli az i-PRF terápia?

Kérjen visszahívást időpont egyeztetés miatt

Érdekli az i-PRF terápia?