Nyitvatartás: 09.00-17.00 Hét-Pén
Telefon: +36 20 512 9192

i-PRF terápia

i-PRF terápia

Hajhullás ellen önálló vagy kombinált kezelésként

Klinikánkon elsőként vezettük be a hajgyógyászati és rekonstruktív esztétikai sebészeti beavatkozások során használt i-PRF technikát. Jelentése egy injektálható fehérvérsejtekben és vérlemezkékben gazdag komplex fibrin mátrixot takar, mely egy lényegesen nagyobb hatásfokkal rendelkező terápia, mint a korábban alkalmazott PRP kezelés. Az I-PRF terápia a sebgyógyulás, érújdonképződés és kötőszöveti regeneráció elősegítésének egyik leghatásosabb korszerű módjának injektábilis változata, amelyet érzéstelenítés után tűvel juttatunk a kezelendő területre.

Miben más az i-prf terápia mint a korábban alkalmazott PRP kezelés?

Az i-PRF terápia a PRP (Drakula/Sajátvér) kezelés továbbfejlesztett, annak második generációs módszere. A PRP és az i-PRF közötti fő különbség, hogy amíg az előbbiben nincs komplex fibrin mátrix és csak kevés fehérvérsejt van, az i-PRF mindkettőben „gazdag”. Ezen kívül a PRP véralvadásgátlót tartalmaz, míg az i-PRF minden kemikáliától és külső anyagtól mentes.

Mennyi i-PRF kezelésre van szükség?

A klinikán Dr. Joseph Choukroun által kidolgozott protokoll szerint dolgozunk, a PRF terápiát úgy javasoljuk, hogy a kezelések között 2 hét teljen el és összesen 3 kezelést ajánlott igénybe venni monoterápia esetén, illetve összesen 2 kezelést amennyiben hajbeültetéssel vagy saját zsírtöltéssel együtt alkalmaznánk a kezelést kombinált terápia formájában.

A terápia a meglévő hajzat megerősítésében, valamint a hajhullás megállításában fontos szerepet tölt be, hajbeültetéssel kombinálva pedig az átültetett graftoknak a túlélését, regenerációját, valamint a beavatkozást követő shockloss jelenség csökkentését is elősegíti.

Hatékony módszer, természetes eredmény

Hogyan történik az i-PRF terápia?

A kezelés részletei

Az i-PRF nem csak növekedési faktorokat, hanem citokineket is tartalmaz és szabadít fel, melyek gyulladáscsökkentő hatásúak és a regenerációs folyamatokban játszanak szerepet. A módszer célja, hogy a vérben található sejtek épen maradjanak és megőrizzék aktivitásukat. Elkészítéséhez a páciens saját vénás vére szükséges, melyet véralvadásgátlók hozzáadása nélkül centrifugálunk. A vérvétel közvetlenül a beavatkozás előtt történik és a szeparátumot azonnal felhasználjuk. A szükséges 40 ml vért zárt, vákuumos vérvételi rendszerrel vesszük le. (Ez nem jelent a szervezet számára nagyobb mértékű megterhelést, hagyományos vérvételnél 450 ml vér levételére kerül sor.)

A centrifugálás során a vér alkotóelemei szétválnak, kialakul egy felső vérlemezkékben, fehérvérsejtekben gazdag fibrin mátrix és egy alsó vörösvértestekből álló rész. A két rész határán lévő felső hasznos rétegben olyan gyulladáscsökkentő, érújdonképzést és regenerációt segítő faktorok vannak jelen, amelyeket a hajas fejbőrbe visszajuttatva apró tűszúrások segítségével serkentjük a haj növekedését és az alvó tüszők működését. A beavatkozást lokális érzéstelenítésben végezzük, így az első pár injekciót kivéve fájdalommentesen zajlik a terápia.

Kinek ajánlott az i-PRF kezelés és mikorra várható eredmény?

  • Az i-PRF kezelés önálló terápiaként is nagyon jó eredményeket biztosító eljárás női és férfi típusú hajhullás esetén egyaránt. Az eredmény széles skálán mozoghat, de a legrosszabb esetben is megállítja az aktív hajhullást, a szerencsés populációba tartozó pácienseknél pedig a meglévő haj megerősödésén kívül az alvó tüszők aktiválódása révén sűrűsödést tapasztalunk, amely a kezeléseket követő 1-3. hónapban válik egyértelműen láthatóvá.
  • A terápia a meglévő hajzat megerősítésében fontos szerepet tölthet be és hajbeültetéssel kombinálva az átültetett graftoknak a túlélését, regenerációját, valamint a beavatkozást követő shockloss jelenség csökkentését is elősegíti.
Hajbeültetés, saját zsír terápia, i-PRF blog

Most aktuális

Being a Cartoon Character Is Not Always Good

Being a Cartoon Character Is Not Always Good

Whether talking about kids or adults, one thing is certain: everybody knows Mickey Mouse, and most of them love him, too.

How Does Stress Affect Women and Men?

How Does Stress Affect Women and Men?

Unfortunately, stress is present in everyone’s life – to varying degrees, of course. But it really matters that how you can process this, and to what extent.

Is Hair Transplant Painful?

Is Hair Transplant Painful?

It is natural that people feel frightened before any surgical intervention involving needles and painkillers. That is the situation with hair transplantation, too.

Időpontfoglalás 06 20 512 9192
Kérjen visszahívást időpont egyeztetés miatt

Érdekli az i-PRF terápia?

Kérjen visszahívást időpont egyeztetés miatt

Érdekli az i-PRF terápia?